Franța: Anne Hidalgo, primar al Parisului, învestită oficial candidata Partidului Socialist la alegerile prezidențiale

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a fost învestită oficial joi seară de Partidul Socialist (PS) drept candidată la alegerile prezidențiale din 2022, în ciuda scorului redus în sondajele privind intențiile de vot apărute în presa franceză. Dată ca favorită la votul intern din partid și susținută de Olivier Faure, primul secretar al PS francez, Anne Hidalgo a primit 72% din voturile exprimate de aderenți, în fața primarului localității Mans, Stéphane Le Foll, cunoscut fruntaș al partidului și fost ministru în anterioare administrații socialiste ale Franței. Potrivit unui sondaj solicitat de RTL, difuzat joi, Anne Hidalgo este creditată cu 4 până la 7% din intențiile de vot ale francezilor la viitoarele alegeri prezidențiale, foarte departe de scorul actualului președinte Emmnuel Macron, situat în fruntea listei posibililor candidați, cu 27% din intențiile de vot. El este urmat de candidata extremei drepte, Marine Le Pen, cu 16,5% din intenții de vot și de polemistul de extremă dreapta Eric Zemmour, cu 13,5%.

Urmează apoi doi candidați din partea Dreptei moderate – Xavier Bertrand (12-15% din intențiile de vot) și Valerie Pécresse (10-12%), urmați de liderul extremei stângi (France Insoumise), Jean-Luc Mélenchon și de candidatul partidului ecologist (EELV), Yannick Jadot, amândoi la egalitate cu 8-8,5% din intențiile de vot și, bineînțeles, de candidata din partea PS, cu 4-7%.

foto: Global Climate Action Summit 2018, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. FRANTA 17 IISUS HRISTOS 17, Franta 13 TISBITUL 13, FRA.NTA. FRA-Frati, NTA-Tigani. Fratii tigani ai lui Tisbitul. Fratii mei de tata: Valeriu (mort si clonat), Sebastian, Bogdan, Florin (mort si clonat, care mi-e si vecin in curte); fratele meu de mama Sebastian (mort in anul 2005, la 19 ani si clonat ulterior).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW