13.5 C
București
vineri, 23 aprilie

Franța avertizează: va opune „veto” unui acord post-Brexit „care nu va fi bun”

Britanicii și europenii se află în aceste zile în ultima fază a complicatelor lor negocieri comerciale post-Brexit. Clément Beaune, secretarul de stat francez pentru Afacerile Europene, a declarat vineri la radio Europe1 că Parisul nu va accepta un acord privind viitoarele relații comerciale dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană care nu răspunde unor exigențe, în special cele referitoare la dosarul privind pescuitul în apele dintre cele două țări. Oficialul francez și-a exprimat totuși speranța că, până la urmă, se va ajunge la un acord căruia Parisul să nu-i opună un „veto”.

Declarația lui Clément Beaune intervine într-un moment complicat al actualei ultime faze – de la Londra – a negocierilor post-Brexit din această săptămână, un moment în care, spun corespondenți de presă locali și internaționali, „totul poate derapa”, putând să se finalizeze fără vreun acord, cu consecințe economice dezastruoase pentru ambele părți.

„Suntem foarte aproape de finele unui maraton, dar mai este drum de parcurs”, a declarat Stefaan de Rynck, consilierul negociatorului european Michel Barnier, în cadrul unei dezbateri organizate de European Policy Centre. Dacă cele două părți s-au angajat să găsească un compromis, ele trebuie să depună eforturi pentru ieșirea din impas în trei chestiuni esențiale: accesul pescarilor europeni și în apele britanice, garanții din partea Londrei în materie de concurență echitabilă pe piața unică și maniera de reglare a eventualelor diferende bilaterale. Apare „categoric” avertismentul Franței: fără compromis în privința dosarelor mai sus menționate, nu va fi acord post-Brexit.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. FRANTA 17 IISUS HRISTOS 17; Franta 13 TISBITUL 13; FRAN.T.A. FRAN-Fruntea, T-Tisbitul, A-Alb. Fruntea alba a lui Tisbitul. Fruntea mea alba din Casa Raiului: vesmantul Lui Dumnezeu-Tatal si camasa Lui Dumnezeu-Fiul din icoana mare a Sfintei Treimi, literele bizantine albe de pe tavanele negre ale dormitorului si bucatariei si de pe usa, tavanul alb complet al sufrageriei, tavanele partiale albe ale holurilor si baii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW