joi, 6 august, 2020
31.4 C
București

Frigorifer-ul lui Dinel Staicu, cumpărat de Kaufland

  • Lichidatorii au vândut depozitul frigorific pentru a stinge o parte din datoriile către BIR.
  • Aici sunt înregistrate 15 firme care derulează comerţ cu carne şi produse din carne, scrie Gazeta de Sud.

Astfel, Kaufland dă o nouă lovitură pe piaţa locală de retail, cumpărând Frigorifer Craiova. Terenul pe care se află depozitul frigorific are peste 21.000 mp şi a fost evaluat la 2,4 milioane de euro fără TVA, în timp ce clădirea a fost evaluată la 1,26 milioane lei (260.000 euro).

În această locaţie figurau până de curând înregistrate 15 firme ca „unităţi de vânzare cu amănuntul“ – depozite alimentare, care vând carne şi produse din carne.

Frigorifer era controlat de omul de afaceri craiovean Dinel Staicu

În perioada 1999-2000, 11 societăţi comerciale controlate de omul de afaceri Dinel Staicu au contractat cu încălcarea normelor bancare credite de 4,2 milioane de euro de la BIR. Creditele nu au mai fost rambursate, iar firmele datornice au fuzionat ulterior într-o nouă societate, Reconversia Podari, care se află de 17 ani în faliment.

Bunurile gajate la BIR de societăţile debitoare au fost însă extrase înainte de fuziunea acestor firme cu Reconversia. În afară de Frigorifer, mai este vorba despre abatoarele de la Mofleni şi Podari. Ele au fost vândute către Carnexpod, o firmă controlată tot de Dinel Staicu.

Cum şi această firmă a intrat în faliment, Frigoriferul a fost vândut la preţul de evaluare către Kaufland. Rămâne de văzut dacă actuala clădire va fi demolată sau va fi reconfigurată funcţional. Cert este însă că, la un moment dat, firmele chiriaşe va trebui să părăsească locaţia.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Stalinism: Liga 1 își modifică numărul de echipe în timpul sezonului

FRF a luat astăzi o decizie de sorginte stalinistă, nemaiîntâlnită de dinainte de revoluție: a mărit numărul...

Donald Trump cenzurat de rețele de socializare, fiind acuzat de dezinformare

Facebook și Twitter îl sancționează pe președintele american pentru difuzarea unui clip video considerat "mincinos" referitor la...

Liban: stare de urgență pentru două săptămâni. Este promisă pedepsirea celor responsabili de neglijența ce a condus la catastrofa din portul Beirut

"Această crimă înfiorătoare prin neglijență va fi aspru pedepsită", a promis Charbel Wehbe, ministrul libanez de Externe....