14.8 C
București
joi, 4 martie

Germania: „Anunțul făcut de Rusia contravine spiritului și obiectivelor acordului de la Minsk”

Decretul semnat de Vladimir Putin, prin care se facilitează acordarea cetățeniei ruse cetățenilor din regiunile de sud-est ale Ucrainei, au fost condamnate de Ucraina și Germania, susținând că: „Anunțul făcut de Rusia contravine spiritului și obiectivelor acordului de la Minsk. Acesta este opusul măsurilor necesare pentru detensionare”, a declarat Ministerul de Externe al Germaniei, conform Reuters.

„Se stabilește că persoanele care locuiesc permanent pe teritoriile regiunilor separate Donețk și Lugansk din Ucraina au dreptul să solicite cererea de primire a cetățeniei Federației Ruse în mod simplificat”, se scrie în decret. Cererile pentru obținerea cetățeniei ruse vor trebui să fie examinate în termen de maxim trei luni, informează unimedia.info.

Rebelii separatiști din regiunile Donețk și Lugansk se află în conflict cu autoritățile ucrainiene din 2014. În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor sprijiniți de Moscova, însă Kievul a anunțat în repetate rânduri că intenționează să recâștige controlul asupra acestor teritorii, informează mediafax.ro.

Războiul cu separatiștii proruși din Ucraina, în desfășurare de peste 5 ani, s-a soldat cu un număr de 13.000 de morți, un bilanț care continuă să crească.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. După anunțul în cauză daca rusii măresc presionen pe duda din marea nordului și urgenteaza construcția la cealalta țeavă ce seamănă cu țeavă de tanc din al doilea război de cucerire militară a europei , bănuiesc că spre corecta informare germană, vor găsi o formulă comună, prin care cetățenia rusă se poate extinde la mai mult ii cetățeni incluzând și Basarabia . Toată lumea este încântată de pozitionul hermann, în relația de iubire și încredere stabilite de ribbentrop und molotov , și parafat de Hitlerbaci pe 22 iunie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW