20.8 C
București
marți, 18 mai

Gherila judiciară a lui Donald Trump continuă. În statul Georgia, Joe Biden rămâne învingător în alegeri

Desfacerea după scrutin a sufragiilor în statul federal american Georgia îl creditase pe Joe Biden cu un plus de circa 14.000 voturi față de Donald Trump. Un rezultat atât de strâns, încât a fost acceptată cererea de renumărare a voturilor. Ultimul rezultat arată că diferența între voturile obținute de cei doi candidați s-a mai redus, Biden obținând în final 12.200 voturi. Diferența dintre cei doi candidați este în continuare extrem de mică, iar Donald Trump, care continuă să conteste înfrângerea sa, poate să ceară o nouă renumărare a voturilor, se spune într-un comunicat emis de biroul secretarului de stat al Georgiei, în sarcina căruia s-a aflat organizarea alegerilor.

Gherila judiciară a lui Trump continuă, deși știe că a pierdut alegerile

Un responsabil al campaniei electorale a lui Donald Trump a atacat deja rezultatul renumărării manuale a voturilor din Georgia. Fără vreo probă tangibilă, actualul locatar al Casei Albe denunță fraude masive în mai multe state federale americane. Donald Trump, comentează jurnalişti americani, s-a lansat într-o adevărată gherilă judiciară, într-o extremă confuzie, condusă de avocatul său personal, Rudy Giuliani.

„Americanii sunt martorii unei incredibile iresponsabilităţi, ai unor mesaje incredibil de dăunătoare transmise restului lumii privind funcționarea democrației”, a declarat Joe Biden de la sediul său actual la Wilmington (Delaware)...”Este greu de înțeles cum gândește acest om… Sunt convins că știe că a pierdut și că eu voi depune jurământul la 20 ianuarie. Ceea ce face este pur și simplu scandalos”, a afirmat Joe Biden.

Continuă însă jocul. În afara statului Georgia, președintele și aliații săi au depus recursuri și în alte state cum ar fi Pennsylvania, Michigan, Arizona și Nevada. În cursul săptămânii trecute, avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a mers până la a lansa unele teorii conspiraționiste, acuzând Venezuela sau pe George Soros că au participat la o fraudă electorală organizată, în opinia sa, de către „șefi democrați”, cu complicitatea lui Biden personal.

Senatorul republican Mitt Romney, fost candidat la președinție, adeseori critic la adresa lui Donald Trump, l-a acuzat acum că exercită „presiuni manifeste asupra autorităților naționale și locale pentru a răsturna voință poporului și a răsturna rezultatul alegerilor”. „Este greu de imaginat o acțiune mai negativă și mai antidemocratică din partea unui președinte american în exercițiu”, a declarat Mitt Romney.

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW