-0.6 C
București
marți, 1 decembrie

Grav accident aviatic în Turcia

Un avion al companiei Pegasus a luat foc după ce s-a rupt în trei bucăți la aterizarea, miercuri, pe aeroportul internațional Sabiha Gökçen din Istanbul, au anunțat autoritățile locale turce. Avionul venea de la Izmir. Un prim bilanț: cel puțin 120 de răniți, din cei 177 pasageri, între care 12 copii, aflați la bordul avionului, plus cei 6 membri ai echipajului.

Din primele informații furnizate de guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, 120 persoane sunt rănite (două în stare gravă), între care și cei doi piloți ai avionului. Nu există niciun mort. Surse de la locul catastrofei au precizat pentru CNN că unii pasageri au reușit să părăsească prin forțe proprii avionul, dar unii, blocați în aparat, au trebuit extrași de forțele de securitate sosite la fața locului.

Incendiul a fost stins de pompieri

Fuselajul aparatului, au relatat specialiști sosiți la fața locului, s-a rupt în trei bucăți și a luat foc după ce a ieșit de pe una dintre pistele aerodromului, devenită glisantă din cauza unei ploi torențiale. Avionul a căzut apoi, de pe un taluz, de la o înălțime de circa 30-40 metri. Potrivit guvernatorului Istanbulului, accidentul ar fi putut avea consecințe și mai grave. Incendiul declanșat după accident, a anunțat la rândul său agenția turcă de presă Anadolu, a fost stins în totalitate de echipele de pompieri. Aeroportul Sabiha Gökçen a fost închis după accident, toate avioanele fiind redirijate spre aeroportul internațional Istanbul, situat pe coasta europeană a capitalei economice a Turciei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articolul precedent5 idei de cadouri pentru pasionatii de sport
Articolul următorCalendar

WWW