marți, 14 iulie, 2020
22 C
București

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic Orban a menţionat că sunt vizate persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale.

Orban i-a cerut ministrului Finanţelor ca şi contractele de leasing să fie prevăzute în actul normativ, ca o facilitate necesară pentru firmele de transport afectate grav de criza generată de coronavirus.

Pe lângă amânarea ratelor la bancă pentru populație și firme, Guvernul a mai anunțat astăzi și alte două ordonanțe – una care va stabili modul în care companiile pot lua împrumuturi pentru a depăși perioada de criză.

Cealaltă prevede măsuri fiscale, precum scutirea de TVA pentru importurile de materiale sanitare și medicamente.

De asemenea, premierul Ludovic Orban i-a solicitat noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, să convoace un colegiu al ministerului la care va participa şi el, pentru a stabili foarte clar toate măsurile care vor fi luate în continuare pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

 1. @ “Avocatul Poporului, la un pas să obțină salariu de judecător ICCJ. Proiectul de lege, depus în plină pandemie de coronavirus”

  ,,Proiectul este semnat de patru deputați PSD – Florin Iordache, Adrian Solomon, Marian Cucsa și Claudia Gilia -, doi deputați UDMR – Izabella Ambrus și Eva Csep -, deputatul PNL Adriana Saftoiu și deputatul Steluță Cataniciu – neafiliat.”

  psnews.ro

  Opinați că Florin Iordache și ceilalți parlamentari ar fi găsit ca sursă, așa cum stabilește legea, indemnizațiile parlamentarilor, ?

  ,,Parlamentarii PSD donează din indemnizații pentru a se cumpăra echipamente medicale”

  ,,Aleșii social-democrați ai neamului au de gând să își cedeze jumătate din indemnizația de parlamentar, (…), ?

  Național

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

SUA își extind războiul taxelor vamale la Franța? Anunță represalii la impozitarea de către Paris a giganților GAFA

Pionieră în materie de impozitare a GAFA (Google, Apple, Facebook și Amazon), Franța va face în curând...

Apel al unor superbogaţi

Un grup de 83 de milionari, între care și Jerry Greenfield, fondatorul gigantului american Ben&Jerry's, sau realizatorul...

OMS: Lumea nu va reveni la normalitate într-un “viitor previzibil”

Previziunea din titlu îi aparține directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declarație...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...