1.5 C
București
joi, 28 ianuarie

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic Orban a menţionat că sunt vizate persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale.

Orban i-a cerut ministrului Finanţelor ca şi contractele de leasing să fie prevăzute în actul normativ, ca o facilitate necesară pentru firmele de transport afectate grav de criza generată de coronavirus.

Pe lângă amânarea ratelor la bancă pentru populație și firme, Guvernul a mai anunțat astăzi și alte două ordonanțe – una care va stabili modul în care companiile pot lua împrumuturi pentru a depăși perioada de criză.

Cealaltă prevede măsuri fiscale, precum scutirea de TVA pentru importurile de materiale sanitare și medicamente.

De asemenea, premierul Ludovic Orban i-a solicitat noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, să convoace un colegiu al ministerului la care va participa şi el, pentru a stabili foarte clar toate măsurile care vor fi luate în continuare pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

 1. @ “Avocatul Poporului, la un pas să obțină salariu de judecător ICCJ. Proiectul de lege, depus în plină pandemie de coronavirus”

  ,,Proiectul este semnat de patru deputați PSD – Florin Iordache, Adrian Solomon, Marian Cucsa și Claudia Gilia -, doi deputați UDMR – Izabella Ambrus și Eva Csep -, deputatul PNL Adriana Saftoiu și deputatul Steluță Cataniciu – neafiliat.”

  psnews.ro

  Opinați că Florin Iordache și ceilalți parlamentari ar fi găsit ca sursă, așa cum stabilește legea, indemnizațiile parlamentarilor, ?

  ,,Parlamentarii PSD donează din indemnizații pentru a se cumpăra echipamente medicale”

  ,,Aleșii social-democrați ai neamului au de gând să își cedeze jumătate din indemnizația de parlamentar, (…), ?

  Național

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW