Guvernul își va angaja răspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu

Vicepremierul Raluca Turcan declară că Guvernul îşi va angaja răspunderea, în maximum două săptămâni, pentru abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament. De asemenea, Turcan a mai spus că Guvernul va include „la angajarea răspunderii şi prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi”.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunțase joi că guvernul nu va abroga prin OUG legea recursului compensatoriu votată de PSD, ALDE și UDMR. Declarația a stârnit un val de critici, dat fiind că abrogarea recursului compensatoriu a fost una dintre principalele promisiuni ale PNL în campanie.

„Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat, pentru Agerpres, Raluca Turcan.

Problema posibilelor amenzi de la CEDO, rezolvată prin alte mijloace

Potrivit sursei citate, „PSD a scos pe porţile puşcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor”.

„Sub pretextul unor condiţii improprii de detenţie, PSD a scos pe porţile puşcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor. Problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi brăţări electronice, personal de probaţiune sau chiar construcţia unui nou penitenciar. În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen nu este o soluţie”, a arătat vicepremierul Raluca Turcan.

Va fi prorogat termenul de pensionare anticipată pentru magistraţi

Vicepremierul Raluca Turcan declară că Guvernul va include ” la angajarea răspunderii şi prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi”.

„Rămânem fermi în respectarea angajamentului de guvernare şi vom include la angajarea răspunderii şi prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi. În acest fel, evităm blocarea justiţiei şi rejudecarea a mii de procese. Vom mai include modificarea condiţiilor de vechime pentru accederea în magistratură, dar şi trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei în instanţele inferioare. Anihilarea abuzurilor PSD în justiţie nu mai poate fi tergiversată. Tolerarea atacurilor la justiţie de dragul infractorilor, girată de PSD, nu mai poate continua”, a concluzionat Raluca Turcan.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW