miercuri, 8 aprilie, 2020
6.1 C
București

Guvernul susţine că autostrada Târgu Neamț-Iași va fi construită în patru ani: 1,2 miliarde de euro pentru 68 de kilometri

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în debutul şedinţei de guvern, că executivul va adopta vineri studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiții în parteneriat public-privat autostrada Târgu-Neamț – Iași.

Aceasta a susţinut că tronsonul acesta din autostada care a lega Iaşi de Târgu Mureş va fi construit în 4 luni, iar valoarea investiţiei este de 1,2 miliarde de euro.

“Aprobăm azi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiții, în parteneriat public-privat, autostrada Târgu-Neamț – Iași, vital pentru regiunea Moldovei. Valoarea totală a investiției este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare și realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 de luni. Proiectul are în vedere realizarea a 68 km de autostradă, iar efectele economice de atragere a investițiilor în această regiune, dar și sociale sunt evidente mai ales că autostrada se racordează la drumul de mare viteză București-Suceava aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor”, a afirmat Dăncilă, la începutul ședinței de vineri a Guvernului.

În ceea ce priveşte realizarea proiectului în parteneriat public-privat, Dăncilă anunţat că la începutul lunii următoare proiectul va fi deschis investitorilor care doresc să aloce sume pentru construirea autostrăzii.

“La începutul lunii aprilie proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să își asume proiectarea și construcția acestei autostrăzi. Așa cum am menționat, voi monitoriza cu prioritate ca și la acest obiectiv toate procedurilor să se realizeze cu rapiditate”, a arătat Dăncilă.

Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Coronavirus: Eurogrupul încearcă să găsească riposta economică la pandemie

Cei 19 miniștri de Finanțe ai țărilor membre ale zonei euro (Eurogrupul) s-au întâlnit marți, 7 aprilie,...

Produse de igienă, distribuite de Poșta Română la Baia Mare

Poşta Română a început distribuirea a 50.000 de pachete cu produse de igienă printr-un program de ajutorare...

Economia nu mai are răbdare

Economia mondială se află într-un moment de cumpănă, fără a ști ce ne așteaptă în următoarele luni,...

TRENDING

Calendar

Mâine La Teatrul Bulandra...