Guvernul va înființa Registrul Național de Franciză

Guvernul a aprobat un proiect de lege care vine în întâmpinarea afacerilor în regim de franciză, notează Agerpres.

Actul normativ a decis înfiinţarea Registrului Naţional de Franciză, în care  francizorii din România au posibilitatea de a  înregistra gratuit un document de dezvăluire de informații (DI) conţinând date statistice utile vizând afacerea, în vederea informării întreprinzătorilor interesaţi de a deschide o astfel de afacere. Registrul va fi înfiinţat de către Asociaţia Română de Franciză în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Dezvoltarea sectorului IMM-urilor este un element esențial pentru creșterea competitivității naționale a României, iar această Ordonanță adoptată de Guvern aduce noi modalități de susținere a spiritului întreprinzător. Clarificarea regimului francizei protejează francizatul și francizorul, în egală măsură. Astfel, cresc șansele ca cei doi parteneri să valorifice avantajos oportunitatea dezvoltării unei afaceri în franciză”, a declarat ministrul Ștefan Radu Oprea.

O altă măsură vizează introducerea conceptului de unitate-pilot. În cadrul acesteia, pe parcursul unui an, francizorul testează afacerea pe care urmează să o vândă în regim de franciză, prin urmare, francizatul va prelua o afacere deja verificată. Astfel, chiar dacă n-are experienţă antreprenorială, omul de afaceri interesat ar putea să dezvolte  un business după un model deja testat. 

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW