10.2 C
București
duminică, 9 mai

Horia Gustă este noul președinte al Consiliului Director al Asociației Administratorilor de Fonduri

Membrii au aprobat ca actualul CD să își ducă la final mandatul încredințat în aprilie 2019

Adunarea generală a membrilor Asociației Administratorilor de Fonduri din România a aprobat ieri, cu majoritate de voturi, continuarea activității actualului Consiliu Director până la finalizarea mandatului și preluarea de către Horia Gustă, vicepreședine AAF până astăzi, a poziției de președinte al Asociației.

”Adunarea generală a membrilor Asociației Administatorilor de Fonduri a aprobat astăzi alegerea dlui Horia Gustă, care a deținut anterior funcția de vicepreședinte, în funcția de președinte și numirea dlui Cristian Pascu în funcția de vicepreședinte, menținând practic componența membrilor Consiliului Director. Radu Hanga, fostul președinte AAF, numit recent președinte al Bursei de Valori București, va fi membru în Consiliul Director până la viitoarele alegeri”, a declarat Jan Pricop, director executiv AAF.

În urma votului, în următorii doi ani, Asociația Adminsitratorilor de Fonduri din România va fi condusă de Consiliul Director având următoarea componență:

  • Horia Gustă, director general Certinvest – președinte
  • Cristian Pascu, director Departament instituții financiare BCR – vicepreședinte
  • Radu Hanga, președinte BVB – membru
  • Mihai Purcărea, director general al BRD Asset Management – membru
  • Dan Popovici, director general OTP Asset Management România – membru
  • Aurel Bernat, director general BT Asset Management – membru
  • Călin Meteș, vicepreședinte, reprezentant permanent Fondul Proprietatea, membru.

”Votul pe care l-a primit Consiliul Director astăzi arată, încă o dată, încrederea membrilor asociației în capacitatea actualei echipe de a duce la îndeplinire planurile anunțate la începutul mandatului. Le mulțumesc atât în calitate de membru al board-ului cât și ca președinte al Bursei de Valori București. Piața de asset management, Bursa de Valori Bucureşti și industria bancară sunt pilonii de bază ai industriei financiare din România, astfel că avem aceleași obiective în sensul asigurării accesului la finanțare pentru companiile locale și a asigurării accesului clienților români la produse de economisire/investire cât mai diversificate”, a declarat Radu Hanga, președinte al Bursei de Valori București.

Horia Gustă, noul președinte al Consiliului Director AAF, a declarat: ”Mă onorează decizia luată astăzi de membrii Asociației de a mă valida în funcția de președinte AAF și de a accepta continuarea mandatului board-ului în aceeași formulă. Preiau acest mandat într-un moment dificil al pieței financiare, iar această decizie demonstrează dorința membrilor de a continua proiectele aflate în derulare. Bineînțeles, vom menține eforturile pe direcția educației financiare, punând accent pe o mai bună înțelegere a beneficiilor pe care le aduce o investiție diversificată în fondurile de investiții. Totodată, potențialul pieței autohtone de asset management poate fi și un excelent motor de dezvoltare pentru companiile locale”.

Membrii Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF) gestionează în prezent active care, la finalul lunii ianuarie 2020, au depășit 49,9 miliarde lei, dintre care 25,4 miliarde lei sunt în zona fondurilor deschise de investiții, 1,03 miliade lei reprezintă activele nete ale fondurilor deschise străine distribuite în România iar 23,4 miliarde lei activele nete ale celor 31 de fonduri închise, inclusiv SIF-uri și FP.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW