I-am văzut și eu pe românii fericiți

Domnul Florin Cîțu, actualul prim-ministru al Guvernului României, declara cu puțin timp în urmă că ”românii sunt fericiți” deoarece a crescut puterea de cumpărare și au cele mai ieftine alimente din Europa. Mai mult, România deține recordul absolut european în ceea ce privește ritmul creșterii economice, deci fericire și iar fericire pe capul românilor.

Recunosc că nu m-am considerat un român fericit, chiar dacă domnul prim-ministru ar fi trebuit să mă convingă de afirmațiile domniei sale. Viața reală, dar și cifrele statistice oficiale arătau că nici puterea de cumpărare nu a crescut și nici alimentele nu sunt mai ieftine, cu o inflație care urcă mult peste prognozele guvernamentale.

Dar iată că m-am înșelat. Există români fericiți.

I-am văzut duminica trecută protestând la București și la Timișoara.

E adevărat că nu au fost mulți, dar, fără îndoială, erau fericiți.

Erau atât de fericiți cu ce se întâmplă acum în România și cu viața românilor încât nu au avut niciun alt motiv de protest decât ceva ce nici nu există. E ca și cum, fericiți de viața pe care o trăiesc sub conducerea acestui guvern neomarxist, nu au avut nimic altceva de făcut decât să iasă în stradă pentru o problemă pe care o putem considera tot atât de fără sens ca şi cea a sexului îngerilor.

Pentru ce s-a demonstrat cu steaguri și binecuvântările unui preot?

S-a demonstrat împotriva obligativității vaccinării și împotriva vaccinării copiilor.

Obiectul protestului este însă cel puțin halucinant, deoarece nici obligativitatea vaccinării și nici cea a copiilor nu sunt reale. Nu există nicăieri în lume și nici în România decizii ferme și nici măcar propuneri la nivel oficial pentru trecerea la astfel de măsuri.

De acord, sunt discuții, sunt informații pe surse sau chiar fake-news-uri conform cărora cineva, undeva s-ar gândi la astfel de măsuri, dar nimic nu este confirmat.

Deci, la București și la Timișoara s-a demonstrat ca astfel de ”posibilități” să nu devină realitate.

Întrebarea este: de ce nu s-a demonstrat împotriva unor realități, și nu împotriva unor posibilități?

Răspunsul este simplu. Pentru că demonstranții sunt ”românii fericiți” care sunt mulțumiți de realitățile României de azi.

Sunt fericiți pentru că România nu este guvernată, politicienii guvernanți fiind ocupați doar de alegerile interne din partidele lor;

Sunt fericiți că economia nu funcționează, generând o constelație de deficite extrem de periculoase: deficitul bugetar, deficitul contului curent și deficitul balanței comerciale;

Sunt fericiți că pensiile și salariile sunt înghețate, iar inflația este una dintre cele mai mari din UE;

Sunt fericiți că explodează tarifele la energie electrică, gaze și alte utilități;

Sunt fericiți că au crescut taxele locale și tarifele la transportul în comun;

Sunt fericiți că micii producători își aruncă recoltele la gunoi, neexistând nicio preocupare din partea Ministerului Agriculturii pentru colectarea și valorificarea producțiilor ;

Sunt fericiți pentru că neomarxismul guvernamental dorește să distrugă familia românească și proprietatea acesteia, construind o societate a comunismului primitiv, copy paste al colhozurilor sovietice;

Sunt fericiți că aceiași neomarxiști consideră onanismul o preocupare normală și curentă a preșcolarilor;

Sunt fericiți că ministrul neomarxist nu a reușit nici până în prezent să prezinte la Bruxelles un PNRR corect, provocând României pierderi importante de fonduri și o accentuare a rămânerii ei în urmă față de celelalte țări membre UE.

Sunt fericiți că neomarxismul atacă credința creștină și Biserica Ortodoxă Română, încercând să o compromită prin legarea ei de eșecul programului de vaccinare;

Sunt fericiți că primul ministru cheltuie banul public pentru susținerea propriei sale campanii electorale în cadrul PNL;

Sunt fericiți cu dezastrul căilor ferate române și cu poziția iresponsabilă a celor care le conduc ;

Sunt fericiți că bucureștenii trăiesc ”în concubinaj” cu șobolanii printre maldăre de gunoi.

Când ai asemenea motive de fericire, este absolut normal să nu protestezi decât pentru cu totul alte motive, cât mai departe de ceea ce caracterizează într-adevăr realitatea vieții cotidiene a românilor nefericiți.

Liderii manifestanților fericiți, un domn avocat și o doamnă protestatar de meserie, vorbesc despre încălcarea drepturilor fundamentale ale românilor și despre atacul la democrație prin vaccinare, dar despre dreptul de a trăi decent într-o țară în care pensionarii cu venituri în jur de 1600 ron/lună fac literalmente foamea, nu ar trebui vorbit, chiar protestat?! Nu ar trebui să se refere acești lideri și la daunele aduse României de incapacitatea neomarxiștilor de a elabora un PNRR acceptat la UE?!

Nu ar trebui măcar să amintească, dacă nu să protesteze față de drama micilor fermieri care își aruncă marfa la gunoi ?!

Probabil sunt prea fericiți pentru a vedea și înțelege realitatea românilor nefericiți.

Sau poate văd și înțeleg, dar au cu totul alt obiectiv.

De ce să nu credem că obiectivul acestor demonstrații este acela de a crea o perdea de fum care să acopere dezastrul economic și social în care ne aflăm? De ce să nu credem că se dorește o concluzie care să facă plăcere celor care ne conduc și din interior, și din exterior: în România, populația este atât de mulțumită cu actuala guvernare încât nu are motiv să iasă în stradă și să protesteze.

Dacă o face, o face doar pentru teama de a nu fi vaccinată și nicidecum de grija pâinii de a doua zi.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW