vineri, 3 iulie, 2020
32.9 C
București

Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să îți educi mai ușor copilul de acasă!

Dacă tu consideri că micuțul tău nu este încă pregătit pentru școală, atunci trebuie să știi că există și posibilitatea de a îl educa de acasă. Pentru a face acest lucru, trebuie să te pregătești din timp, dacă vrei ca totul să meargă ca la carte. Îl poți învăța lucruri simple și interactive, care să îl ajute să se dezvolte rapid și ușor.

Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să îți educi mai ușor copilul de acasă:

  • Profită de fiecare moment

Având în vedere că nu este limitat de o sală de clasă, copilul tău poate învăța ceva nou în fiecare moment. Nu trebuie să stea la un birou pentru a afla diverse informații, ci îi poți arăta chiar tu unele lucruri și îi poți explica cum funcționează anumite obiecte. 

Fie că sunteți în parc, la locul de joacă, în pădure sau într-un muzeu, cel mic poate afla oricând detalii noi, pe care să le rețină cu drag.

  • Acordă importanță lucrurilor pe care le spune

Încearcă să nu lași niciun lucru pe care acesta îl spune să pară nesemnificativ. Este recomandat să îl asculți și să fii interesată de ceea ce zice, arătându-i în felul acesta că și părerea lui contează în familie. 

Nu trebuie să te comporți cu el ca și cum ar fi un adult, însă această atenție pe care o va primi îl va ajuta pe viitor să fie un copil fericit, sigur pe el și pe ceea ce spune.

  • Creează-i mediul perfect

Acest lucru este foarte important atunci când vine vorba despre educația copilului acasă. Ai nevoie de un spațiu special amenajat pentru cel mic, în care să poți desfășura împreună cu el diverse activități. 

Trebuie să fii atent să nu conțină lucruri care să îi distragă atenția, ci doar obiecte care să îl inspire și să îl ajute să învețe mai ușor. Poți începe prin a investi într-o consolă de jocuri educative, care îi va facilita studiul și pe care o va putea folosi nu doar singur, ci și alături de un alt copilaș de vârsta lui.

  • Ține cont de flexibilitate

Atunci când iei decizia de a încerca să îți educi copilul acasă, chiar dacă este vorba doar despre un an, trebuie să iei în considerare anumite aspecte. Nu întotdeauna lucrurile vor merge ca pe roate, așa că păstrează-ți calmul, ține cont de faptul că este un efort suplimentar pe care îl vei face și asigură-te că vei avea suficient timp la dispoziție pentru acest proces.

  • Ai încredere în tine

Nimeni nu îți cunoaște familia mai bine decât tine, așa că nu ezita să ai încredere în instinctele tale atunci când vine vorba despre copilul tău. Nu lăsa pe nimeni să îți spună cum să îți educi micuțul acasă. Bineînțeles, poți citi cărți și te poți inspira din o mulțime de filme de specialitate, iar dacă simți că ceva nu merge bine, nu te îngrijora și caută cu calm o soluție.

Fiecare părinte are dreptul de a alege cum dorește să își educe copilul. Dacă tu consideri că o poți face de acasă, chiar dacă este vorba doar despre un an, atunci nimeni nu ar trebui să se împotrivească. Cu resursele necesare, cu siguranță nimic nu poate merge rău.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Elysée a anunțat demisia premierului Edouard Philippe și a guvernului său

Un comunicat emis vineri dimineață de Elysée a anunțat că prim-ministrul Edouard Philippe i-a prezentat președintelui Emmanuel...

Covid-19, scăpat de sub control în Statele Unite

Doctorul Anthoni Fauci: "Mergem în direcție greșită". Numărul contaminaţilor...

Cheia oferită de Confindustria România vine și în sprijinul industriei italiene

O participare extraordinară din partea României, dar și numeroase conexiuni din țările est-europene, precum Bulgaria, Albania, Polonia...

Impactul COVID – 19 asupra piețelor de capital

Prof. univ. dr. Dan Armeanu (ASE) - “Impactul pandemiei generate de virusul COVID-19 asupra...