13.5 C
București
luni, 19 octombrie

Importanta anvelopelor de vara in timpul sezonului cald

Chiar daca sezonul cald, sau altfel spus vara inseamna in mare parte timp frumos si temperaturi pozitive, acest lucru nu reprezinta intotdeauna un motiv de bucurie pentru conducatorii auto avand in vedere ca acestia se vad nevoiti sa isi inlocuieasca anvelopele. Daca acestea sunt mult prea uzate pentru a mai putea oferi performante si siguranta, acest lucru presupune achizitionarea unui set nou de anvelope, cheltuiala necesara dar care desigur, nu ne face o placere deosebita. Importanta anvelopelor este una de incontestat in conditiile in care acestea reprezinta unica suprafata de contact a autovehiculului cu solul, astfel ca nu gresim daca spunem ca pneurile au o importanta majora atunci cand vine vorba despre performante dar si despre siguranta.

Anvelopele de vara reprezinta cea mai potrivita alegere pe care o pot face conducatorii auto in sezonul cald avand in vedere ca acestea ofera cele mai bune performante in timpul acestui anotimp. O gama larga de anvelope de vara se pot achizitiona la ora actuala si din cadrul magazinelor online de profil , astfel ca nu va mai trebui sa faci numeroase deplasari pana la magazinele fizice pentru a regasi modelul de anvelope potrivit. In aceasta categorie sunt inclusi si conducatorii moto, care pot de asemenea regasi cu usurinta anvelope moto potrivite in cadrul magazinelor online. Iata insa cateva motive pentru care este recomandat sa iti echipezi masina cu anvelope de vara in timpul sezonului cald.

Performante si siguranta mult imbunatatite.

Spre deosebire de anvelopele de iarna care sunt concepute special pentru a oferi un plus de performanta in conditii meteo specifice iernii, anvelopele de vara reprezinta cea mai buna alegere pe care o pot face toti soferii atunci cand vine vorba despre sezonul cald. Aceste anvelope sunt concepute dintr-un cauciuc special, care rezista la temperaturi ridicate si ofera cele mai bune performante in conditiile meteo din timpul verii. Franarea este mult mai eficienta in timpul verii atunci cand masina este echipata cu anvelope de vara, acest lucru fiind un aspect important atat din punct de vedere al performantelor, precum si din cel al sigurantei.

Rezistenta a anvelopelor mult mai mare

Temperaturile ridicate reprezinta unul dintre principalii factori care duc la uzura prematura a anvelopelor de iarna, fapt pentru care pneurile de vara reprezinta alegrea ideala pe care soferii o pot face in acest sezon. Utilizarea anvelopelor de iarna in timpul verii va duce la uzarea prematura a acestora, astfel ca pana la venirea sezonului rece, vom constata ca acestea sunt mult prea uzate pentru a le mai putea folosi. Prin rotirea anvelopelor de vara cu cele de iarna odata cu trecerea sezonelor vom avea posibilitatea de a ne bucura pentru vreme mai indelungata de aceste seturi de anvelope.

Un aspect foarte important de retinut este faptul ca indiferent de sezonul in curs, este esential sa verificam starea anvelopelor inainte de a le pune pe masina, mai ales in situatia in care acestea prezinta urme vizibile de uzura. O anvelopa uzata isi pierde foarte mult din performante si pot reprezenta un real pericol pentru conducator si pentru ceilalti participanti la trafic.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW