MedLife anunță finalizarea studiului privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19. Compania a extins eșantionul până la 1005 persoane, cadre medicale și personal auxiliar din 15 orașe în care MedLife operează clinici și spitale.
În continuare capitala are cea mai mare pondere în rezultatele studiului, de cca 48%. Orașele Arad, Brașov, Cluj și Sibiu contribuie fiecare cu o pondere de 6 – 16%, în timp ce restul personalului MedLife, testat și intervievat provine din orașe precum Constanța, Craiova, Piatra Neamț, Ploiești, Galați, Brăila, Iași, Pitești, Targoviște și Timișoara.
Potrivit reprezentaților companiei, studiul a avut ca obiectiv elucidarea câtorva aspecte importante: nivelul și ritmul de imunizare naturală a populației ținând cont de faptul că alte cercetări din alte state au confirmat existența unui număr semnificativ de pacienți asimptomatici infectați cu SARS-CoV 2 care nu se regăsesc în statisticile medicale oficiale COVID 19; eficiența măsurilor de protecție și a procedurilor de lucru MedLife elaborate și implementate odată cu declanșarea epidemiei și posibilitatea de a le implementa și pentru alte companii cu scopul de a le ajuta să-și reia activitatea în siguranță; evaluarea și validarea metodelor de testare folosite.
Pentru acest studiu au fost folosite în trepte, gradual pentru validare 4 metode de testare: metoda moleculară RT- PCR, considerată gold standard pentru identificarea virusului SARS Cov2, testarea serologică prin metoda Chemiluminiscență (doi producători cu echipamente și kituri diferite: Maglumi, respectiv Yhlo), și testarea serologică prin metoda ELISA, precum și teste rapide pentru determinarea anticorpilor de tip IgM și IgG.
Rezultatele finale ale studiului derulat de MedLife arată că din cei 1005 de subiecți testați, cadre medicale și personal auxiliar propriu, au fost identificate pozitiv prin RT PCR 4 persoane, infirmieri și asistenți medicali din București și Arad, cazurile fiind deja făcute publice de către MedLife. Cele 4 persoane detectate pozitiv prin RT PCR au fost confirmate și prin testele serologice. În plus, au fost detectați anticorpii IgG la alte 1,6% persoane din totalul de subiecți testați.
Având ca bază de plecare realizarea acestui studiu, cel mai mare din regiune si unul dintre cele mai mari din Europa, prin patru metode diferite de testare, MedLife își anunță intenția de a extinde studiul către cohorte mai expuse infecției, prima comunitate luată în calcul fiind Suceava, considerat cel mai mare focar de infecție pentru noul coronavirus din România.
Prin acest studiu compania își propune să elucideze care este rata de imunizare a populației și, implicit, riscul de infectare în scenariul creșterii numărului de contacte sociale, precum și a mobilității ca urmare a relaxării restricțiilor prevăzute în ordonanța de urgență.
Doctorii o duc greu cu matematica. Potrivit cifrelor oficiale, in tara s-au vindecat 5500 de oameni si au cazut victima virusului sub 900 de persoane, deci s-au vindecat cam 6/7, deci 84 la suta din cazuri au dobandit imunitate, chiar si ajutati de medicamente, nu 2 la suta !