luni, 10 august, 2020
29.2 C
București

Biserica Ortodoxă a oferit ajutoare de peste 7 milioane de lei

În contextul pandemiei cu noul coronavirus (COVID – 19) şi a instituirii stării de urgenţă naţională, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române au intensificat acţiunile social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile şi afectate de pandemie.

Ajutorul oferit este destinat în mod special persoanelor vârstnice şi sărace, bolnave sau cu dizabilităţi, celor aflaţi temporar în izolare sau în carantină, dar şi unor instituţii medicale, şi a constat în donaţia şi distribuţia de produse alimentare, igienico-sanitare şi aparatură medicală.

Prin implicarea centrelor eparhiale, protoieriilor, parohiilor şi mănăstirilor, în perioada 30 martie – 3 aprilie 2020, a fost oferit un ajutor financiar şi material în cuantum de 3.048.669 lei.

Până în prezent, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercaţi de efectele acestei epidemii se ridică la valoarea de 7.153.671 lei.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Liban: Noi apeluri la manifestații anti-regim, după incidentele violente cu forțele de ordine de sâmbătă

Alegerile parlamentare anticipate sunt singura ieșire din criza profundă ce a lovit Libanul, a afirmat, într-un discurs...

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...