12.9 C
București
marți, 20 aprilie

Spitalul militar ROL 2 de la Ana Aslan e gata să primească pacienți

Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan” este pregătit să primească primii medici care vor lucra în Spitalul militar ROL 2, pentru ca în scurt timp aici să poată veni şi primii pacienţi infectaţi cu noul coronavirus SARS-COV-2.

În timp ce pacienţii vor fi primiţi şi trataţi în Spitalul ROL 2 şi în corturile militare amenajate pe platforma de la Otopeni, personalul medical nu va părăsi zona şi va fi cazat în interiorul Institutului Ana Aslan.

Pentru a nu-şi pune în pericol familiile, echipele medicale de medici vor locui aici, prin rotaţie, două trei sau chiar patru trei săptămâni.

„Pe perioada temporară în care pe platforma Institutului va funcţiona Spitalul ROL 2, am reorganizat circuitele astfel încât să asigurăm trasee separate pentru personalul medical care va deservi acest spital. Circuitele nou create asigură o separare a accesului, astfel încât personalul neinfectat să nu se intersecteze cu cel care are potenţial de infectare”, a spus dr. Antoaneta Bucur, director medical I.N.G.G. „Ana Aslan”.

Nu doar circuitele au fost refăcute astfel încât riscul de infectare să fie cât mai mic, ci şi spaţiile de cazare. Mai multe echipe au lucrat două săptămâni în trei schimburi, timp în care au renovat şi zugrăvit mai mult de 7000 de mp de pereţi şi au înlocuit aproape 1000 de mp de tarkett medical.

În total, 50 de camere cu baie proprie au fost zugrăvite, dotate şi mobilate de la zero cu bani din donaţii dar şi din fondurile proprii ale spitalului.

Regulile şi căile de acces au fost schimbate şi pentru angajaţii Institutului Ana Aslan. Pe toată perioada pandemiei, întregul personal va trece mai întâi printr-o cameră de triaj, iar dacă totul este în regulă fiecare va merge mai departe în zona pe care o deserveşte. Noile reguli sunt cu atât mai importante cu cât mâncarea pentru pacienţii şi medicii din Spitalul ROL 2 va fi pregătită în cadrul institutului.

„Un efectiv de 50 de persoane va lucra în două ture pentru a pregăti cele trei mese pe zi atât pentru personalul medical şi auxiliar din cadrul Spitalului Militar, cât şi pentru pacienţii care vor fi internaţi aici. În total, vom găti în fiecare zi pentru mai mult de 400 de persoane. Am planificat în detaliu şi trasabilitatea hranei care va fi asigurată pe circuite separate de celelalte circuite funcţionale ale spitalului”, a declarat Camelia Cîrjan – director de îngrijiri I.N.G.G. ‘Ana Aslan’.

Meniurile vor fi special concepute de către medicul dietetician şi vor asigura aportul caloric necesar atât pentru fiecare tip de pacient, cât şi pentru personalul medical. Pentru a păstra condiţiile de igienă, înainte de a fi servite, porţiile de mâncare vor fi ambalate în caserole de unică folosinţă iar deşeurile generate vor fi asimilate deşeurilor periculoase şi vor urma circuitul specific.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW