Meta Estate Trust (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar din România și acționează ca un portal între piața imobiliară și piața de capital, a dat curs invitației facultatii de business EA – The Entrepreneurship Academy, de a participa la ediția de iarnă a competiției 24 Hours Challenge. Evenimentul este un instrument esențial de evaluare la EA și reprezintă mai mult decât un simplu examen de final de semestru.
În cadrul celei mai recente ediții 24 Hours Challenge, Meta Estate Trust a apelat la sprijinul Investimental, cel mai nou broker de pe piața de capital din România, și a provocat studenții EA, din toți anii de studii, să găsească rezolvări inovative briefului concentrat pe dezvoltarea unei strategii integrate pentru lansarea primului vehicul comercial de tip REIT din România, care ar gestiona un portofoliu de active imobiliare de retail. Această inițiativă vine în contextul în care legislația REIT a trecut de Senat în septembrie 2024, cu o anticipată adoptare în 2026.
115 de studenți organizați în 8 echipe s-au întrecut contra cronometru pentru a găsi soluțiile cele mai potrivite pentru această provocare. Obiectivele principale ale briefului au fost: identificarea publicului țintă și formularea unei strategii complete de vânzări pentru un REIT, inclusiv faza de IPO, abordând simultan elemente de branding, mesaje cheie, bugetare si planificare de evenimente.
„Complexitatea briefului a reprezentat o provocare semnificativă pentru studenți, mai ales că majoritatea nu erau familiarizați cu industria imobiliară sau a pieței de capital. Am fost impresionați de profesionalismul și creativitatea cu care studenții au abordat această provocare complexă. Au reusit sa atace o tema dificila, inafara arealului lor de expertiza si au generat strategii solide. Soluțiile prezentate ne vor ajuta în gandirea strategiei de comunicare pentru urmatorii ani, mai ales in contextul in care vom avea si cadrul legal adoptat”, a declarat Alexandru Bonea, CEO si co-fondator Meta Estate Trust și absolvent EA.
Evenimentul a testat atât capacitatea studenților de a integra cunoștințele nou acumulate și de a utiliza instrumentele de business utilizate în cadrul programului de studii de la EA (Value Proposition Design, Business Model Canvas, Minimum Viable Product), cât și abilitățile lor de lucru în echipă.
„Provocarea lansată de Meta Estate Trust a reprezentat una dintre cele mai complexe teme din istoria 24HC. Studenții au avut oportunitatea unică de a explora trei domenii distincte – real estate, investment trust și IPO – și de a propune soluții concrete pentru o problemă reală de business, având potențialul de a modela viitorul pieței de real estate din România. Faptul că un absolvent al facultății noastre, prin compania pe care a co-fondat-o, se întoarce să colaboreze cu noua generație de studenți demonstrează puterea ecosistemului antreprenorial pe care îl construim”, a declarat Ioana Ceaușu, COO EA – The Entrepreneurship Academy.
„Educația financiară și familiarizarea tinerilor cu mecanismele pieței de capital sunt esențiale pentru dezvoltarea unei noi generații de investitori. Prin participarea la această competiție, studenții EA au demonstrat creativitate și o capacitate reală de a înțelege provocările unui REIT și de a propune soluții aplicabile. La Investimental, ne dorim să susținem inițiative care aduc mai aproape piața de investiții de cei care vor să obțină mai mult de la banii lor, iar acest parteneriat a fost o oportunitate excelentă de a contribui la acest obiectiv, mai ales în rândul celor aflați la început de drum în acest domeniu”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, Deputy CEO al Investimental.
Competiția 24HC este unul dintre cele mai așteptate momente ale fiecărui semestru la EA, având loc de două ori pe an academic. Pe parcursul celor patru ani de studiu, fiecare student are șansa de a lucra pe un brief propus de o companie de top de până la șapte ori, colaborând cu parteneri precum NN, Stil Diamonds, Brand Minds, Google Romania, Regina Maria, FanCourier, Orange, ING și altii.