20.8 C
București
marți, 18 mai

În loc să testeze masiv, statul român combate pandemia prin amenzi

Reprezentanții Poliției anunță intensificarea acțiunilor și verificărilor în perioada următoare. Motivul este creșterea numărului cazurilor de Covid-19.

Aceștia recomandă cetăţenilor să „păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane pemis de normele legale, să nu se expună la riscuri”.

De asemenea, recomandă „cetăţenilor să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu”.

Din păcate, nici măcar o intenție de la Guvern sau Ministerul Sănătății în legătură cu o testare serioasă, în masă, a populației, doar aceleași măsuri lipsite de substanță.

Anisie amenință elevii

Mai grav este că ministrul educației, Anisie, a ajuns să amenințe elevii care îşi dau masca jos la şcoală că riscă să aibă nota scăzută la purtare, pentru comportament neadecvat.

„În primul şi primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Ştim că având un comportament neadecvat în spaţiul şcolii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”, a spus Anisie.

- PUBLICITATE -

5 COMENTARII

 1. Tovarasa Sinistra a Educatiri, daca scolile sunt focare de covid in societatea covidista pe care o construim azi spre deosenire de cea comunista construita de parintii nostri, n-ar fi mai simplu sa le inchideti decat sa ne fortati sa purtam botnita ?

 2. Dupa ce pe teritoriul mandrei noastre tari am construit comunismul alaturi de rusi, chinezi, cubanezi etc, apoi capitalismul impreuna cu alti amarati din evropa de est si centrala, acu construim covidismul cu francezii, italienii, spaniolii, nemtii etc. Se pare ca un perfect leberal cu o minte stralucita dintrun judet din sudul soldovei a stabilit ca asa vre muskii lui ca lumea sa poarte masca lde la 100 m distanta de orice scoala. Numai ca lumea nu stie unde se afla cele 60-70 de scoli si liceea, cradinite etc din cel mai mare oras din sudul acestei rejiuni istorice a tarii, acestea sunt mascate de case si de blocuri, deci cum va sti cineva ca este la 45 m, 78 m sau 108 m de incinta unei unitati de invatamant? Umbla mereu cu ruleta la el?

 3. Amenda-i cel mai bun medicament / medicament universal , atunci cand nu sunt respectate normele de bun-simt fata de cei din jur … in toate domeniile .
  „Testarea masiva” nu este rea, dar concret, cam ce ar rezolva ?

 4. Explozia de infectati se datoreaza prostimii si lipsei sanctiunilor in masa. Nu am vazut in supermarchet, piata, targ, nicaieri militieni sa dea amenzi pentru abatera ZADARNICIREA COMBATERII BOLILOR.
  Prezenta politiei si sanctiunile pe masura vor reduce drastic nr. imbolnavirilor in scurt timp.
  Lege se aplica cu blandetea fierului incins.

 5. Daca vrei sa te protejezi este simplu porti masca oriunde te duci. Nu trebuie sa fim amenintati sau amendati pentru a purta masca, ci trebuie sa fim constienti ca prin nepurtarea mastii riscam viata tuturor celor din jur ! Poarta masca fi responsabil !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW