Fotograful de nunta amator, la inceput de drum sau profesionist este cel care va avea responsabilitatea de a imortaliza momentele unice, de emotie si iubire, cel care va captura emotiile pentru a le transforma in amintiri palpabile, fizice pentru miri si invitati.
Un fotograf nunta care doreste sa aiba succes si sa obtina ceea ce isi doresc mirii de la nunta lor are nevoie de o aparatura performanta. Este crucial ca acesta sa se documenteze despre aparatura foto necesara, despre DSLR si Mirrorless/aparatele reflex cu oglinda cat si modernele mirrrorless, despre obiective.
Urmatorul pas dupa achizitionarea unui aparat foto este sa inveti fotografia, sa experimentezi, sa fotografiezi diverse, sa iti faci o pagina de facebook, sa realizezi sedinte foto prietenilor. Este necesar sa te perfectionezi, sa fii stapan pe tehnica, sa creezi un portofoliu bun si sa incerci sa contractezi prima nunta, prima incercare, iar de aici cu multa munca si rabdare vor veni urmatoarele.
Eventual pentru a invata cat mai mult si mai repede poti incerca sa fii asistent fotograf, unde vei avea sansa sa lucrezi si sa inveti alaturi de profesionisti. Sunt multi fotografi care vor sa fie ajutati cu sesiunile foto la evenimente si vor sa aiba alaturi un asistent. O alta varianta este sa oferi serviciile tale foto pentru nunta in mod gratuit, pentru a te face cunoscut si a-ti exersa talentul.
Recomandari pentru a avea succes in fotografia de nunta
1. Calibrarea obiectivelor. Este indicat sa verificati obiectivele inainte de inceperea fiecarui eveniment, chiar daca ambele sunt noi, cumparate din acelasi magazine.
2. Conditia fizica si alimentatia sunt doua lucruri foarte importante pentru a te putea concentra si a face fata cu brio unei nunti romanesti, caci daca nu te simti in forma si nu ai energie suficienta atunci aceasta stare se va reflecta si in fotografiile tale.
3. Sunt fotografi care merg in recunosterea locului in care se va desfasura nunta, pentru a repera locurile importante unde pozele ar iesi excelent.
4. Este important sa ai un echipament de rezerva, blit, card-uri, aparat foto, obiective, baterii, etc pentru a fi pregatit in situatia in care se strica ceva sau nu mai functioneaza cum trebuie.
5. Comunicarea cu mirii este esentiala, pentru ca un fotograf trebuie sa isi faca cunoscut prin portofolii stilul sau, dar trebuie sa ii intrebe si pe miri daca au anumite cerinte.
6. Planifica fotografiile. Nu trebuie sa folosesti modul continuu al aparatului foto, este recomandat sa te gandesti la fiecare cadru, sa simti momentul care trebuie imortalizat, caci nu conteaza atat de mult cantitatea de poze, ci mai mult calitatea lor.
7. Cauta locurile bune, lumina si pozitia care sa favorizeze scena pe care vrei sa o creezi. Incearca sa fotografiezi atat de aproape, focusand pe chipul mirilor, al invitatilor, dar si de departe, schimband perspectiva.
8. Ai grija la fotografiile de grup, implica-te si asigura-te ca invitatii se aseaza asa cum trebuie astfel incat fotografia sa fie reusita.
9. Asigura-te ca cunosti etapele, momentele cheie din ziua evenimentului astfel incat sa stii sa te organizezi.
Daca vei tine cont de toate aceste sfaturi totul va fi mult mai usor, vei deveni un fotograf profesionist si vei face poze care vor multumi pana si cei mai pretentiosi clienti.