-4.2 C
București
marți, 19 ianuarie

În Suceava s-a format Alianța anti-Flutur

Sâmbătă 13 iunie, pe strada Austriei din Rădăuți (jud. Suceava), s-a desfășurat un protest inedit împotriva tăierilor ilegale de păduri și a oligopolului instituit de companiile Kronospan, Egger și Schweighofer în industria prelucrării lemnului din România.

Protestul a fost organizat de Alianța pentru Unirea Românilor, partidul care organizat și primul protest de amploare din perioada stării de alertă, la Sebeș, pe același subiect.

La protestul de la Rădăuți au participat peste 1000 de persoane, venite cu mașinile personale din toate regiunile țării, în ciuda amenințărilor și șicanelor administrative prin care baronul local Gheorghe Fluture, Președintele Consiliului Județean Suceava a încercat să împiedice manifestarea. Protestatarii au afișat steaguri tricolore și au claxonat pe toată desfășurarea evenimentului.

Cu această ocazie a fost lansată și Alianța anti-Flutur la care sunt invitate să participe toate forțele politice și civice din județul Suceava sau orice persoană fizică care dorește îndepărtarea lui Gheorghe fluture de la conducerea Consiliului Județean Suceava. Faptul că din această poziție baronul Flutur nu a acționat în interesul industriei locale a lemnului care a pierdut numeroase locuri de muncă în ultimii ani, precum și modul deficitar în care a acționat în timpul epidemiei de SARS-CoV-2 îl descalifică moral pentru a mai ocupa această funcție. Un politician care se pretinde a fi doctor doar pentru a beneficia preferențial de testare anti-COVID-19 este nu doar un mincinos, ci și un impostor.

La finalul protestului, George Simion copreședintele A.U.R. a declarat: „Luna trecută am protestat la Sebeș. Astăzi am protestat la Rădăuți. Vom continua să mergem prin țară și să atragem atenția autorităților locale și centrale cu privire la tăierile masive ilegale de păduri, cu privire la oligopolul nociv, poluant și dezavantajos economic pentru români, constituit de companiile Kronospan, Egger și Schweighofer. Aceste companii sunt protejate politic de la cel mai înalt nivel. Ciuma roșie a fost înlocuită de mafia galbenă. Pădurile României sunt ale românilor și de buna lor exploatare trebuie să beneficieze în primul rând locuitorii acestei țări. AUR susține afacerile cu capital românesc din industria lemnului, singurele care produc locuri de muncă pe termen lung pentru români”.

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

    • sub pretextul ataragerii investitorilor straini, iata ce au facut, ne-au lasat fara lemn, padurile Romaniei nu mai exista in realitate, ci doar in statistici, tot politicul este finantat de padurari, cum? cu pliculetul la sediile de partid ale deputatilor si senatorilor, in 5 minute, cu un telefon, s-a rezolvat problema, Flutur e de meserie silvicultor, Havrici, Popescu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW