11.5 C
București
miercuri, 21 octombrie

Incapabil să scrie o lege constituțională, Orban atacă furibund CCR

Ludovic Orban a continuat și astăzi, de la Palatul Victoria, atacul furibund la adresa Curții Constituționale, deși Guvernul PNL nu a fost capabil, în mai bine de 4 luni, să scrie o lege clară privind măsurile de combatere a pandemiei.

Mai mult, încăpățânarea de a insista cu măsura unică în lume de internare a asimptomaticilor în detrimentul pacienților care suferă de alte boli grave și nu mai au loc în spitale, ridică numeroase semne de întrebare privind capacitatea guvernului de a combate epidemia.

Orban a început ședința cu același discurs: „A fost boicotat, îngreunat și, aș spune în multe momente, sabotat literalmente de atitudinea unor lideri politici, de decizii care au fost luate împotriva voinței Guvernului și de atitudinea unor instituții publice care s-au comportat ca niște filiale declarate ale PSD.

La fiecare nouă lovitură dată – nu împotriva Guvernului – împotriva sănătății publice, împotriva dreptului cetățenilor români la sănătate, noi am avut soluții și de data asta iarăși venim cu soluții. Urma să readuc aminte că, în urma unei decizii a CCR, practic toate amenzile date de instituțiile cu drept de control și de dare a amenzilor au fost anulate. Printr-o decizie a CCR ca și filială a PSD. Vă readuc aminte că la trecerea de la starea de urgență, în starea de alertă, ne-am trezit cu o altă decizie a CCR, care ne-a creat o situație dramatică, pe care până la urmă am putut să o rezolvăm printr-un proiect de lege înaintat de Guvern în procedură de urgență către Parlament, care a fost adoptat, dar evident a fost adoptat cu multe modificări, care ne-au îngreunat posibilitățile reale de a ne lupta eficient contra epidemiei.”, a continuat să „abereze” Orban.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW