Vladimir Putin discută cu Charles Michel, președintele Consiliului European, despre vaccinul Sputnik V

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cel al Consiliului European, Charles Michel, au purtat luni o discuție prin telefon consacrată eventualei utilizări a vaccinului rus SputnikV împotriva Covid-19. Anunțul a fost făcut, potrivit Reuters, de către Kremlin.

Vladimir Putin, au relatat serviciile președinției ruse, i-a comunicat lui Charles Michel că Rusia este gata să reia cooperarea cu Uniunea Europeană, exprimându-și în același timp regretul pentru atitudinea uneori ostilă și neconstructivă manifestată de aceasta. Drept exemplu este dată declarația de duminică a Comisarului european pentru Piața internă, Thierry Breton, în care afirmă că UE „nu are absolută nevoie” de Sputnik V.

Potrivit ministrului rus al Sănătății, Mihail Murashko, reprezentanți ai Agenției europene a medicamentelor (EMA) se vor deplasa totuși în Rusia, la 10 aprilie. Agenția a început în urmă cu câteva zile testarea vaccinului SputnikV pe care trei țări europene, Ungaria, Slovacia și Cehia, l-au aprobat deja.

Vladimir Putin, care personal se va imuniza cu unul din cele trei vaccinuri ruse, a declarat luni că țara sa a semnat contracte de furnizare a vaccinului SputnikV unui număr de 700 milioane de persoane în lume. De remarcat, însă, că, în Rusia, fuseseră vaccinate până luni doar 4,3 milioane de persoane, dintr-o populație de 145 milioane de locuitori ai țării.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW