1.1 C
București
luni, 30 noiembrie

Incidente violente în orașe italiene după instituirea noilor măsuri restrictive contra propagării Covid-19

La Milano și Torino au avut luni seară incidente de o violență fără precedent între poliție și manifestanţii împotriva reinstituirii stării de urgență pentru a stopa propagarea pandemiei de coronavirus. Corespondenți ai agenției Reuters au relatat că grupuri de extremiști au atacat și jefuit mai multe magazine de lux. Poliția a intervenit în forță recurgând la gaze lacrimogene și bastoane.

La Milano, manifestanții au scandat “Libertate!”, “Libertate!”, condamnând măsura luată de guvernul italian de a se închide total restaurantele, barurile, sălile de cinema, de sport, piscinele începând cu ora 18.00. Autoritățile din unele regiuni, în frunte cu Lombardia și Piemont, au decis interzicerea circulației pe timpul nopții. Deși în perioada primului val al pandemiei cetățenii italieni au acceptat măsurile restrictive și izolarea, noile măsuri sunt contestate, chiar cu violenţe. În afară de Milano și Torino, manifestații marcate de violenţe au avut loc luni și pe străzile orașelor Roma, Trevise, Trieste, Viareggio, Neapole, Salerne, Palermo sau Siracuza. Guvernul condus de Giuseppe Conte a promis prezentarea, marți, a unui nou ansamblu de măsuri de susținere a economiei grav lovite de pandemie și cauză a destabilizării situației în țară.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Gripa porcina, un exercitiu ratat la nivel mondial…Gripa aviara alt exercitiu nereusit pe plan planetar. Daca si asta cu coranovirusul da chix si nu castica alejerile din State matusalemicul Joe, s-a dus naibii si America, dupa China, Japonia, Coreile, Rusia, Australia, Africa etc ! Raman captive doar tarile din laGarul ue, de pe ruinele fostului imperiu habsburjic, pentru care inca nu s-a descoperit niciun medicament, niciun vaccin, nici nu se recolteaza plasma de la cei peste 35 de milioane de pamanteni vindecati de ciudatul virus care-si aleje victimele dupa buletin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW