11.8 C
București
joi, 6 mai

India: Desprinderea unei bucăți dintr-un ghețar din Himalaya a provocat o gravă catastrofă naturală. Imense distrugeri materiale și pierderi de vieți omenești

Ruptura unei părți dintr-un ghețar din Himalaya, produsă duminică în districtul Chamoli, statul indian Uttarakhand, a provocat inundații de o anvergură fără precedent în nordul Indiei. Potrivit primelor informații furnizate de autoritățile zonei afectate, sunt deja înregistrați peste 100 morți şi peste 200 dispăruți.

Bucata de ghețar, căzută într-un râu din nordul Indiei, afluent al Gangelui, a provocat o creștere uriașă a nivelului apelor. Enorma masă de apă a devastat întreaga vale a râului Dhauliganga, distrugând în calea ei absolut totul: un complex hidroelectric, drumuri, poduri. Cursul apelor a provocat un uriaș zgomot și mișcări terestre precum în cazul unui seism, a declarat un locuitor din zonă la posturile de televiziune indiene. Potrivit relatărilor altor persoane, zeci de angajați ai celor două centrale electrice instalate la barajul de la Richiganga, precum și numeroși locuitori sunt dați dispăruți, fiind luați de ape.

Primul-ministru Narendra Modi a anunțat că urmărește operațiunile de salvare din statul Uttarakhand. Sute de militari și paramilitari, elicoptere și avioane militare au mers imediat în zona lovită de catastrofă. Au fost luate măsuri pentru evitarea umflării apelor Gangelui și au fost evacuate câteva sate amenințate de furia apelor.

În opinia lui Vimlendhu Jha, fondatorul ONG-ului Swechha, ce are drept obiectiv protejarea mediului înconjurător, acest dezastru din nordul Indiei este „o sinistră reamintire” a efectelor schimbărilor de climă și un nou semnal împotriva „dezvoltării incoerente a drumurilor, a căilor ferate și a centralelor electrice în zone ecologice fragile”.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. INDIA 5/10 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5, GESU CRISTO 10, ELIA 10; India 5/8 IISUS 5, MARIA 5, ILIE 8; I.N.DIA. I-Iisus, N-Negru, DIA-Iad. Iisus si Ilie in negru(necunoscuti) contra Iadului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW