India, o „uzină de produs coronavirus”


În timp ce experții continuă să verifice dacă un laborator din Wuhan este sursa coronavirusului, în imediata vecinătate, în India, asistăm cum într-un foarte scurt timp această țară a devenit, practic, „cea mai mare uzină de produs coronavirus din lume” . Niciodată, niciun stat din lume, spun corespondenți ai agențiilor de presă, nu a fost în așa măsură doborât de o epidemie, în cazul de față de coronavirus. Situație cu atât mai agaravantă, cu cât pe solul indian se află aproape unul din cinci locuitori ai planetei. Statistici din ce în ce mai îngrijorătoare – în opinia unora încă subevaluate – prezintă anvergura dezastrului care lovește India și în fața căruia rețelele de sănătate sunt practic la pământ, în incapacitate totală de a mai face față. Numărul contaminaţilor cu Covid-19 a depăşit joi bara de 21 milioane. Numai în ultimele 24 de ore au fost contabilizate de către Ministerul indian al Sănătății 412.262 noi cazuri de infectați, pentru a doua oară de la începutul acestei luni când sunt raportați peste 400.000 contaminați într-o singură zi. Un trist record s-a înregistrat și la numărul deceselor, ajuns de la începutul pandemiei la 222.408 (3.980 numai în ultimele 24 ore). Informații zilnice anunță o extindere fulgerătoare a cazurilor de infectați cu Covid-19, plus apariția unor variante ale virusului de acum în toată țara, ultimele zile marcând o explozie în sudul Indiei. Bangalor, informează corespondentul RFI, a devenit orașul cel mai lovit de pandemie din toată țara. Miercuri au fost înregistrați aici 23.000 infectați la 24 de ore, cu 10% mai mult decât la New Delhi.

Sacrificați

Cum s-a ajuns aici? Din cauza atitudinii oarbe a unui prim-ministru naționalist, Narendra Modi, mai mult mistic decât inspirat, spune editorialistul de la ziarul strasbourghez „Dernières Nouvelles d’Alsace”(DNA), India constată că vorbele frumoase nu sunt deloc „gesturi bariere”, ci „niște inepții în condițiile unui val uriaș al pandemiei. Brazilia și Statele Unite au măsurat deja costul inconsecvenței, iar acum, indienii suportă costuri cum nicio altă națiune nu a cunoscut – milioane de contaminați zilnic… Au fost ignorate resursele acestui gigant farmaceutic, care până acum a preferat să exporte vaccinuri decât să le utilizeze pentru cetățenii proprii. Nu este exclus ca India să se trezească, inclusiv politic. Are interesul să o facă rapid, amploarea victimelor umane pledând în mod trist în acest sens”, subliniază editorialistul de la ziarul strasbourghez citat.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Da, se fac filmarile la Bollywood, special pt UE care da bani grei pentru filmarile astea ca sa-si prosteaca proprii cetateni. La fel a fost cu Przilia, cu Turcia etc.

  2. Asta cu India e din ciclul Lejendele Olimpului sau Basme poporale de Petre Ispirescu. Dar cate din aceste certificate de vaccinare sunt adevarate si cate sunt obtinute pe spaga, nu doar la noi, ci in intreaka lume. Coruptia e in floare peste tot, mai ales in randul medicilor. Si in fosta dictatura, ca si in actuala, restrictiile la alimente, calatorii in strainatate etc, ca ale etnobotanistului Citu care e dus cu pluta in lumea lui si ale standardenfuhrerului Klaus Wietmer care nu viseaza decat al 3-lea Reich alaturi de iubita sa Mercaloaica din Berlin a, nu fac decat sa mareasca spaka

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW