14.4 C
București
miercuri, 30 septembrie

Industria turismului din întreaga lume se teme de un al doilea val COVID-19

Îngrijorările pentru un al doilea val de infecții cu coronavirus provocate de turiștii care se întorc din vacanțe au făcut ravagii în industria turistică a Europei. Acestea se resimt mai ales în Spania, în urma interzicerii cetățenilor din Marea Britanie de a călători în această țară. Londra a ridicat recomandări împotriva călătoriilor în afară de cele esențiale în întreaga Spanie în urma creșterii cazurilor cu noi infectări. Astfel, toți călătorii care sosesc în Marea Britanie din Spania vor trebui să stea într-o carantină de 14 zile.

“Mi-e teamă că o să începem să vedem în unele locuri semnele unui al doilea val al pandemiei”, a declarat recent premierul britanic Boris Johnson în apărarea noilor recomandări date de guvernul său. „În acest caz, este datoria noastră să acționăm rapid și decisiv”, a adăugat el.

Această situație nu numai că a dărâmat speranțele multor turiști britanici care își doreau o escapadă în această vară, dar a și avansat incertitudini în cadrul industriei turistice în Europa cu privire la modul de a planifica călătoriile în raport cu noile focare COVID-19. Cu toate acestea, britanicii își pot face planuri pentru vacanțele de iarnă precum taberele de ski, însă trebuie să ia în considerare situația care se poate schimba lunile următoare.

Johnson a mai amintit faptul că ar putea exista modificări suplimentare referitoare la recomandările de călătorie ale guvernului pentru alte destinații de vacanță din Europa.

De asemenea, Germania a elaborat noi recomandări pentru călătoria în Spania, sfătuind cetățenii să nu călătorească în regiunile de nord-est ale Cataluniei, Aragone și Navarra. Norvegia a comandat o carantină de 10 zile pentru persoanele care se întorc din întreaga Peninsulă Iberică, iar Franța și-a îndemnat cetățenii să nu viziteze Catalunya.

Șeful centrului național de combatere a bolilor din Germania a avertizat asupra evoluțiilor cu adevărat îngrijorătoare din ultimele două săptămâni, pe fondul reapariţiei focarelor de virus. Șeful Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a subliniat faptul că au început să apară o mulțime de mici focare în diferite locuri în același timp, care devin tot mai frecvente.

Wieler i-a îndemnat pe germani să nu lase garda jos și să respecte regulile de distanțare socială, de igienă și de purtare a măștilor care nu trebuie niciodată pusă sub semnul întrebării, după ce noi studii au arătat că oamenii au devenit mai delăsători în fața pandemiei de COVID-19.

„Nu știm dacă acesta este începutul unui al doilea val, dar poate fi, deoarece au început să crească din nou cazurile de infectări”, a mai spus Wieler. „Dacă toți respectăm regulile de bază, sunt totuși optimist că putem preveni acest lucru.”

Noile recomandări de călătorie din Marea Britanie au determinat companiile de vacanță TUI UK și Jet2 să suspende zborurile către Spania, care era cea mai populară destinație de vară pentru turiștii britanici.

“Guvernul Marii Britanii trebuie să lucreze îndeaproape la acest aspect, deoarece acest nivel de incertitudine și confuzie este dăunător pentru afaceri și dezamăgitor pentru cei care așteaptă o pauză binemeritată”, a spus TUI UK.

Marea Britanie are cel mai mare număr oficial de decese coronavirus din Europa, aproape 46.000. Unul dintre motive este faptul că mulți călători au readus virusul în timpul vacanței școlare din februarie, după călătoriile de schi în Franța, Italia și Spania.

Spania continuă să discute cu Londra, încercând să găsească o soluție care să îndeplinească criteriile epidemiologice. Între timp, guvernul regional al Madridului a făcut ca utilizarea măștilor de față să fie obligatorie în toate zonele publice și a limitat numărul de oameni care se pot aduna într-un singur loc, o parte a unei acțiuni pentru a reduce noi focare de coronavirus.

Șefa guvernării regionale, Isabel Díaz Ayuso, a declarat că nu pot fi prezente mai mult de 10 persoane la adunările private, în timp ce localurile trebuie să își închidă ușile la 1 a.m.

Într-o altă țară care se bazează pe turism, Grecia, guvernul a declarat despre călătoriile de croazieră că vor avea voie să repornească pe 1 august din șase porturi desemnate. Dar, în același timp, autoritățile au spus că măștile vor fi obligatorii pentru toate magazinele, inclusiv în saloane de înfrumusețare, în scopul de a reduce o creștere a cazurilor de COVID-19.

(sursa: www.sunadventure.ro)

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW