miercuri, 26 februarie, 2020
12.9 C
București

Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu peste 10% în ianuarie

  • Românii au înmatriculat aproape 12.500 de mașini noi în luna ianuarie. Asta reprezintă o scădere cu 10% comparativ cu ianuarie 2019.
  • În acelaşi timp, înmatriculările de mașini second-hand au scăzut cu aproape 4% la circa 35.000 de unități.

Piața auto din România a început anul 2020 cu o scădere a înmatriculărilor, potrivit unui raport publicat de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel, în cursul lunii ianuarie, românii au înmatriculat 12.489 de mașini noi, în scădere cu 10.49% comparativ cu ianuarie 2019, scrie Gazeta de Sud.

Totuși, unii constructori au înregistrat evoluții diametral opuse acestei tendințe. Dacia este în continuare lider detașat cu 3.570 de unități înmatriculate. Marca de la Mioveni a înregistrat o scădere de peste 32%.

În schimb, Volkswagen a ocupat poziția a doua cu 1.341 de unități după o creștere puternică de aproape 70%, în timp ce Renault este pe trei cu 1.163 de unități, corespunzător unei scăderi de peste 5%.

Cehii de la Skoda au crescut la rândul lor cu aproape 10% la 1.028 de unități, în timp ce marea surpriză este clasarea celor de la Hyundai pe poziția a cincea cu 884 de unități, după o creștere de 49%.

Scăderi şi în Europa

Scăderea pieței auto din România era așteptată în luna ianuarie în contextul în care toate piețele majore din Europa au înregistrat scăderi puternice. În Franța scăderea a fost de 13%, Germania de 7%, Marea Britanie de 7% și Italia de 6%.

Scăderile sunt justificate de faptul că producătorii au înmatriculat mai multe mașini în decembrie 2019. Scopul a fost de a reduce efectele negative ale introducerii unor noi teste de emisii de la 1 ianuarie.

Între timp, segmentul mașinilor second-hand are în continuare o scădere mai mică. În luna ianuarie au fost înmatriculate 34.755 de mașini second. Este vorba de 3.8% mai puține decât în perioada similară a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Piața din fața ambasadei Rusiei la Praga a primit un nou nume, cea de Piața Boris Nemţov

După intense dezbateri, capitala Cehiei a decis să celebreze memoria unuia din cei mai curajoși opozanți ai lui Vladimir...

Primul caz de coronavirus în România, în județul Gorj

Autorităție române ar urma să confirme, în curând, primul caz de infecție cu coronavirus în România. Ar fi vorba...

Câțu, prim ministru desemnat. Obiectiv: „depesedizarea”

Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîțu, actual ministru interimar al Finanțelor Publice. Șeful statului a făcut...

Primul vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de o echipă de cercetători din Timișoara

Beatrice Spătaru (gds.ro) Prima potențială metodă de producere a unui vaccin împotriva temutului virus...

TRENDING

Angajații vor program de lucru flexibil

Cercetările realizate de IWG arată că 83%...

Atac chimic la Alep. Riposta Rusiei

Autorităţile siriene și...