marți, 2 iunie, 2020
11 C
București

Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu peste 10% în ianuarie

  • Românii au înmatriculat aproape 12.500 de mașini noi în luna ianuarie. Asta reprezintă o scădere cu 10% comparativ cu ianuarie 2019.
  • În acelaşi timp, înmatriculările de mașini second-hand au scăzut cu aproape 4% la circa 35.000 de unități.

Piața auto din România a început anul 2020 cu o scădere a înmatriculărilor, potrivit unui raport publicat de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel, în cursul lunii ianuarie, românii au înmatriculat 12.489 de mașini noi, în scădere cu 10.49% comparativ cu ianuarie 2019, scrie Gazeta de Sud.

Totuși, unii constructori au înregistrat evoluții diametral opuse acestei tendințe. Dacia este în continuare lider detașat cu 3.570 de unități înmatriculate. Marca de la Mioveni a înregistrat o scădere de peste 32%.

În schimb, Volkswagen a ocupat poziția a doua cu 1.341 de unități după o creștere puternică de aproape 70%, în timp ce Renault este pe trei cu 1.163 de unități, corespunzător unei scăderi de peste 5%.

Cehii de la Skoda au crescut la rândul lor cu aproape 10% la 1.028 de unități, în timp ce marea surpriză este clasarea celor de la Hyundai pe poziția a cincea cu 884 de unități, după o creștere de 49%.

Scăderi şi în Europa

Scăderea pieței auto din România era așteptată în luna ianuarie în contextul în care toate piețele majore din Europa au înregistrat scăderi puternice. În Franța scăderea a fost de 13%, Germania de 7%, Marea Britanie de 7% și Italia de 6%.

Scăderile sunt justificate de faptul că producătorii au înmatriculat mai multe mașini în decembrie 2019. Scopul a fost de a reduce efectele negative ale introducerii unor noi teste de emisii de la 1 ianuarie.

Între timp, segmentul mașinilor second-hand are în continuare o scădere mai mică. În luna ianuarie au fost înmatriculate 34.755 de mașini second. Este vorba de 3.8% mai puține decât în perioada similară a anului trecut.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Regatul Unit: Numărul deceselor provocate de Covid-19 depășește 39.000

Potrivit statisticilor date publicității de ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, numărul total al deceselor cauzate de...

20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru COVID 19

MedLife anunță finalizarea celui de-al doilea studiu privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19, de data aceasta...

Să nu ne facem iluzii. Nu va mai fi un ”trente glorieuses”

”Trente glorieuses”, adică ” Treizeci de ani de glorie”, este denumirea pe care...

Haosul din Statele Unite provocat de asasinarea lui George Floyd a degenerat în ultimele ore în situație de război civil

Donald Trump a ordonat mobilizarea la Washington a "mii de soldați bine înarmați"