duminică, 23 februarie, 2020
8.2 C
București

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 9,5%

În luna iulie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută cu 1,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 15,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,1%, potrivit Institutului National de Statistica. 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 12,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 5,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,6%.  În perioada 1.I-31.VII.2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-31.VII.2017 atât ca serie brută cu 9,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 5,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,4% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-5,6%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,4%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+9,4%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2018, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 3,6%. În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 15,3% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+18,1%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+16,1%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+9,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,9%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,7%). Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2018 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 6,1%. Iulie 2018 comparativ cu iulie 2017 Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2018, comparativ cu luna iulie 2017 a înregistrat o creştere cu 12,7% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+46,4%), comerţul cu autovehicule (+24,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,0%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-14,5%).

Potrivit INS, Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2018 a înregistrat o creştere cu 10,1% faţă de luna iulie 2017. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu luna iulie 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+15,3%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,5%) şi de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,0%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-9,2%). Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2018 a crescut cu 4,6% comparativ cu luna iulie 2017.

În perioada 1.I-31.VII.2018 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 9,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+26,5%), comerţul cu autovehicule (+18,3%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-10,4%). 4/4 În perioada 1.I-31.VII.2018 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 10,6%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.VII.2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2017, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,5%) . Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VII.2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Extindere geografică a focarelor de contaminare cu coronavirus

Agențiile internaționale de presă transmit tot mai multe informații ce confirmă o creștere a numărului cazurilor de contaminare și decese...

Angela Merkel: “Deosebirile de poziții, încă prea mari pentru a se ajunge la un acord privind bugetul plurianual al UE”

Vineri seară, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ale UE, reuniți la Bruxelles pentru a ajunge...

IMGB a devenit istorie

Doosan a decis prin Consiliului de Administrație suspendarea producției IMGB; Aproximativ 400 de persoane vor rămâne fără...

Primaria Bucuresti a modernizat si dotat 23 de biblioteci

Primaria Bucuresti a demarat, incepand cu anul 2017, un amplu proces de revitalizare a celor 30 de...

TRENDING