miercuri, 27 mai, 2020
12.8 C
București

Înscrierile pentru Bursa „Alex. Leo Şerban” se prelungesc până pe 27 martie

Termenul limită de înscriere pentru Bursa „Alex. Leo Şerban”, acordată de platforma Conceptual Lab la cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a fost prelungit până pe 27 martie 2020.

Valoarea bursei destinate cineaştilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj, jurnaliştilor şi criticilor de film este de 2.500 de euro.

Ei trebuie să trimită CV-urile, scrisorile de motivaţie şi descrierile unor proiecte aflate în lucru.

Condiţia principală pentru înscrierea la cea de-a şasea ediţie a Bursei este să aibă vârsta maximă de 35 de ani. Pot fi depuse proiecte de lungmetraj – ficţiune sau documentar – aflate în dezvoltare sau în preproducţie şi proiecte editoriale axate pe cinema (carte, revistă, website, emisiune, vlog, blog ş.a.).

Pe lângă bursă, o menţiune specială în valoare de 1.000 de euro – oferită de Conceptual Lab şi TIFF – va recompensa performanţa unui actor român cu vârsta de până la 35 de ani, care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2019.

Anul trecut a fost premiat Alex Bogdan, pentru rolul din “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude). Acesta va fi al patrulea an consecutiv când Conceptual Lab va oferi premiul pentru interpretare.

Bursa „Alex. Leo Şerban” a fost iniţiată în 2012 de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Romanian Film Initiative. Anul trecut, a fost acordată Linei Vdovîi, pentru proiectul documentar “Il Bel Canto”. Menţiunea specială pentru un proiect editorial i-a fost oferită lui Iosif Prodan, pentru dokumentar.ro.

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania este programată să aibă loc între 29 mai şi 7 iunie 2020, la Cluj-Napoca.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...