Întâlnire Wang Yi – Serghei Lavrov

Consilierul de stat – ministrul chinez de Externe, Wang Yi, s-a întâlnit la New York cu omologul rus, Serghei Lavrov, în marja Adunării Generale a ONU.

Lavrov a transmis succes deplin celui de-al 20-lea Congres Național al Partidului Comunist Chinez, adăugând că Rusia dorește să implementeze în comun consensul la care au ajuns liderii celor două state, în timpul Summitului OCS de la Samarkand, să promoveze cooperarea bilaterală.  Lavrov a mai arătat că dorește să consolideze coordonarea și cooperarea în cadrul Națiunilor Unite, în cadrul OCS, BRICS și alte organizații internaționale și regionale.

La rândul său, Wang Yi a declarat că China este pregătită să colaboreze cu Rusia pentru a implementa consensul la care au ajuns liderii de stat, într-o manieră cuprinzătoare și eficientă. În calitate de membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU și de țări importante responsabile, China și Rusia trebuie să joace rolurile cuvenite. 

Cei doi miniștri au convenit să aprofundeze coordonarea strategică, să ia parte activ la guvernanța globală, să facă ordinea internațională mai justă și mai echitabilă, dar și să se opună în comun unilateralismului și politicii de putere.

De asenenea, a fost făcut un schimb de opinii cu privire la problema Ucrainei și situația din Peninsula Coreeană.

Wang Yi a subliniat că China va continua să susțină o poziție obiectivă și echitabilă, pentru promovarea discuțiilor de pace, sperând ca toate părțile să nu renunțe la eforturile de dialog și să rezolve preocupările de securitate prin discuții de pace. Lavrov a clarificat poziția Rusiei, subliniind că securitatea este indivizibilă și că Rusia este încă dispusă să rezolve problemele prin dialog și negociere.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW