Întâlnire Xi Jinping-Emmanuel Macron

Președintele Chinei, Xi Jinping, a avut marți dimineață, în Bali, o întâlnire cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Xi Jinping a afirmat că în ultimii trei ani cele două părți au menținut comunicarea intensă pe diferite căi, drept urmare relațiile bilaterale au menținut o bună tendință de dezvoltare și colaborările bilaterale majore au făcut progrese pozitive. 

Azi, lumea a intrat într-o nouă perioadă cu tulburări și transformări. Ca două importante forțe în configurația multipolară a lumii, China și Franța, China și Uniunea Europeană ar trebui să adere la spiritul independenței, al autonomiei, al deschiderii și cooperării, pentru impulsionarea raporturilor bilaterale pe calea corectă și să injecteze stabilitate și energie pozitivă în lume.

Xi Jinping a subliniat că Republica Populară Chineză promovează cu fermitate deschiderea către exterior la nivel înalt și impulsionează cu eforturi mari modernizarea de tip chinezesc, fapt care va oferi oportunități noi tuturor țărilor lumii, inclusiv Franței.

La rândul său, președintele Emmanuel Macron a relevat faptul că ambele țări acționează pentru dezvoltarea globală pașnică și prosperitatea economiei mondiale. Modernizarea Chinei în stil chinezesc este admirabilă. Țara sa susține diplomația independentă, opunându-se confruntărilor dintre diverse tabere. În actuala situație internațională tulbure, Franța speră să mențină respectul mutual, egalitatea și beneficiile comune cu China, intensificând schimburile și dialogurile la nivel înalt, aprofundând cooperarea în domeniile comercial, aviatic, al energiei nucleare civile și salută firmele chineze care doresc să coopereze cu Franța.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW