Intretinerea CORECTA a ghetelor de dama din piele naturala!

Spre deosebire de incaltamintea din piele sintetica sau din alte materiale sintetice, din diverse tesaturi, cea din piele naturala are nevoie de o ingrijire atenta si de o intretinere impecabila. 

Pielea naturala este mai rezistenta decat alte materiale utilizate la confectionarea articolelor de incaltaminte, insa trebuie sa stim cum sa o punem in valoare si cum sa o curatam corect. Intretinerea articolelor din piele naturala nu este grea daca stii ce ai de facut. 

De exemplu, ghetele din piele de dama vor arata mult mai bine daca vom folosi o carpa moale din bumbac, umezita putin. Carpa va indeparta toata mizeria de pe suprafata pielii si va oferi un aspect placut imediat dupa uscare. 

Pentru luciu se poate folosi o carpa uscata in asa fel incat toata umiditatea de la suprafata sa fie indepartata imediat. 

Cremele pentru ghete, cu o cromatica apropiata de cea a pielii, vor urma procesului de curatare. Nu se va folosi foarte multa crema si se vor alege doar produse de calitate, speciale pentru pielea naturala. 

La nevoie, pielea poate fi hidratata cu produse destinate acestei operatiuni, pentru a se evita craparea ei si deterioarea aspectului impecabil de la inceput.

Ghetele din piele pentru femei pot avea si piele intoarsa. Aici lucrurile nu sunt atat de complicate precum par, o radiera poate sterge rapid orice urma de murdarie de pe pielea intoarsa, o carpa moale care nu lasa scame te ajuta sa indepartezi rapid orice exces de umezeala. 

La incaltamintea din piele naturala trebuie sa avem grija la suprafata acesteia. Vom evita orice fel de materiale care pot sa zgarie, carpele vor fi doar din fibre de calitate si vor fi foarte moi, miscarile facute la stergere, curatare vor fi foarte fine, fara sa apasam prea tare pe ghete.

Cu miscari circulare si o solutie de curatare, o perie, se indeparteaza murdaria persistenta, intarita. Se vor evita buretii de orice fel si sapunul obisnuit, apa prea fierbinte si uscarea rapida sub calorifere. Daca mai raman pete de sare si ceara in exces pe ghetele pentru femei din piele naturala se pot indeparta rapid cu ajutorul banalei ape si a unei cantitati mici de otet.

Atentie la uscarea unor ghete din piele naturala de dama, ea trebuie sa fie lenta, la temperatura camerei. Cel putin 15 minute trebuie sa treaca de la stergere si curatare pana la purtarea efectiva.

Dupa ce am trecut de curatare putem sa ne gandim si la lustruire. Mai intai se scot sireturile, ca sa nu le murdarim si sa putem lustrui uniform suprafata ghetelor din piele naturala. 

Ca sa putem lustrui mai usor incaltamintea din piele naturala ar fi bine sa folosim de cate ori putem un conditioner, o lotiune care ajuta pielea sa isi mentina un grad optim de umezeala, ca sa nu avem probleme legate de crapaturi. 

Iarna e foarte bine sa folosim o astfel de solutie, la 5 sau 10 purtari vom da ghetele de dama din piele naturala cu ea, iar vara vom astepta 25 de purtari ca sa aplicam solutia.

Ceara este de departe cel mai bun produs pentru intretinerea unor ghete de dama din piele, ea se va aplica in cantitati mici si prin miscari circulare, cu o apasare usoara a suprafetei pe care se foloseste pentru a intra mai bine in piele. Impermeabilizarea pielii este rapida, zapada sau apa in exces, zapada umeda nu vor mai fi inamici nevazuti ai pielii naturale. 

Daca nu vrei sa utilizezi ceara ai in comert si un spray pentru impermeabilizare, care se aplica imediat pe orice fel de ghete de dama din piele. Doar asa poti avea ghete de dama din piele naturala care arata impecabil, rezista la uzura, se pot purta mai mult timp si se asorteaza la tinute elegante.

Ordinea corecta de intretinere a ghetelor pentru dama din piele naturala este urmatoarea: curatare si spalare, indepartare mizerie acumulata, praf, dupa care lustruire, impermeabilizare si la final aplicarea altor substante speciale pentru o piele naturala care va arata foarte bine. Crema pentru ghetele de dama din piele este optionala atat timp cat folosim si ceara, putem sa o utilizam insa la ghetele care au nevoie de ceva mai multa ingrijire, mai ales daca are si substante de impermeabilizare si e de cea mai buna calitate.

Daca sunteti in cautarea unei noi perechi de ghete din piele naturala de calitate, descoperiti noua colectie pentru iarna anului 2020 pe ePăntofaria.ro!

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW