Intrusul înarmat la Castelul Windsor a declarat că a intenţionat să o asasineze pe regină

Tânărul arestat şi deja internat pentru îngrijire psihiatrică după ce sâmbătă a pătruns – dotat cu o arbaletă şi o scară confecţionată din corzi – în teritoriul castelului Windsor, a declarat într-o înregistrare video că voia să o ”asasineze pe regină”, a informat luni tabloidul «The Sun», preluat de «Le Point». Aşa cum s-a anunţat deja încă de sâmbătă, tânărul în vârstă de 19 ani, cu domiciliul în Southampton (sudul Angliei), a fost arestat sâmbătă, în jurul orei 08:30 (locală şi GMT), la doar câteva momente după ce a intrat în teritoriul castelului unde suverana, în vârstă de 95 de ani, îşi petrecea Crăciunul.

«The Sun» publică imagini cu o înregistrare video prezentată ca fiind postată pe contul de Snapchat al suspectului cu câteva minute înainte ca acesta să intre prin efracţie în castel. În clipul video, tânărul infractor, imbrăcat cu un hanorac negru şi o mască albă, mânuieşte arbaleta şi spune: „Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut şi pentru ceea ce am de gând să fac. Voi încerca să o asasinez pe regina Elizabeta”. Dându-se drept un indian de religie shikh, spune că vrea să se „răzbune” pentru un masacru comis în 1919 de trupele britanice împotriva protestatarilor din India. Poliţia londoneză confirma existenţa acestui clip video şi anunţă că anchetează cazul.

Regina, care anul acesta a decis să sărbătorească primul Crăciun fără soțul său, prințul Philip, decedat în luna aprilie, îi avea alături la ora infracțiunii pe prințul Charles cu soția sa, Camilla, așteptând venirea restului familiei.

Presa relevă că încercări de a intra prin efracţie în Windsor şi în Palatul Buckingham, reşedinţa reginei din inima Londrei, nu sunt neobişnuite. Cea mai spectaculoasă a avut loc în 1982, când un bărbat de 30 de ani, Michael Fagan, a reuşit să ajungă până în dormitorul reginei, care se afla în pat, aminteşte France Presse.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW