Investiție majoră în aparatură medicală pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Organizația Salvați Copiii România a accelerat programul de dotare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital de pediatrie din țară. Astfel, Clinica de Ortopedie Pediatrică și Secția de ORL ale unității medicale vor primi aparatură medicală complexă, în valoare totală de 152.000 de euro.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secția de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceștia, aproximativ 80% necesită cel puțin o intervenție chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenții ortopedice, medicii au nevoie de un aparat de radiologie mobil, C-arm.

Medicii de la Clinica de Ortopedie Pediatrică vor avea la dispoziție, pentru un diagnostic acurat și rapid, o instalație de radiologie mobilă C-arm de ultimă generație. Aparatul de radiologie mobil performant este indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenții chirurgicale pentru malformaţii congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne și maligne, traumatisme, infecții, distrofii osoase etc. De fapt, este utilizat în majoritatea intervențiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgență al fracturilor până la intervenții complicate, precum cele din scolioză. Aparatul, un sistem mobil de fluoroscopie ce conține un tub de radiologie și un soft de procesare, este vital chirurgului în timpul intervențiilor chirurgicale ortopedice.

Totodată, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele două spitale din București care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultații pe an și în medie 100 de consultații pe zi.

Organizația Salvați Copiii va pune la dispoziția medicilor de la secția ORL instrumentar de specialitate de chirurgie constând în: 2 anse amigdalectomie/adenoidectomie eves 280mm, 1 ansă amigdalectomie/adenoidectomie, 6 departatoare gură whitehead, 4 mânere chirurgicale, 15 pense (arteriale, țesuturi, pansare, universale), 4 foarfece, 3 retractoare, 2 suporturi de ace, 2 perforatoare (sfenoid, circular), 3 telescoape, deflector prismatic de lumină, bronhoscop și un motor pentru chirurgie otologică.

Aceste dotări au fost posibile prin generozitatea donatorilor persoane fizice, dar și a sponsorilor Dreamstime și Next Energy Partners, Cantecedegradinita.ro, Solvit Networks, Total Tehnologies, Freelancer IT, Proex Top prin susținerea doamnei Magda Ion, Govnet Mediacom.

Dotările celor două secții completează astfel lista de lucrări de intervenții și echipamente medicale, pe care Salvați Copiii le-a demarat de la începutul anului, pentru a întări capacitatea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” de a trata copiii cu patologii diverse, care ajung aici din întreaga țară.

  • Martie 2021: Într-un gest record de solidaritate socială, Organizația Salvați Copiii România a reușit, în doar șapte zile, să mobilizeze alte fonduri, de peste 153.748 de euro, pentru a achiziționa două ambulanțe cu care copiii să poată ajunge la tratament și intervenții medicale la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital pediatric din România.
  • Aprilie 2021: Au fost demarate lucrările de reparații și reabilitare ale sistemului permanent de energie, pentru ca intervențiile din sălile de operații și secțiile de Terapie Intensivă ale spitalului să nu depindă exclusiv de starea sistemului național de energie. Costul total al reparațiilor este de 57.632 de Euro.
  • Mai 2021: A fost inițiată repararea echipamentelor speciale care furnizează gaze medicale pentru alimentarea permanentă a secțiilor  Chirurgie Cardiovasculară, Neurochirurgie, Cardiologie, Neurologie, Toxicologie, Pediatrie (5.300 euro).

În cinci ani de colaborare, Salvați Copiii a ajuns în secțiile de Terapie Intensivă Nou-născuți, ORL și ATI ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante în valoare de 172.306 euro – 3 incubatoare, 2 ventilatoare neonatale, 1 ventilator pediatrie, 2 monitoare, 1 monitor de nerv facial, 1 electrocauter, 1 vibroscop nazo-faringo-laringian, 1 videofibroscop flexibil nazofaringolaringian cu video cameră și monitor.

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW