8.6 C
București
miercuri, 21 aprilie

Investiţii în aparatură medicală la Spitalul Judeţean Târgu Mureş

Trei turnuri de laparoscopie şi toracoscopie şi un turn de laparoscopie şi endurologie au completat lista dotărilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în anul 2019, ca urmare a alocării de fonduri de către Ministerul Sănătăţii.

Valoarea totală a celor patru echipamente performante se ridică la aproximativ 3,9 milioane de lei.

Cele trei turnuri de laparoscopie şi toracoscopie au fost repartizate Blocului Operator Chirurgie Generală I, iar turnul de laparoscopie şi endurologie a fost achiziţionat pentru Blocul Operator al Secţiei Clinice Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.

„Secţia Clinică Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a fost dotată cu un aparat de laparoscopie. Trebuie să subliniez faptul că este o premieră pentru centrul nostru medical introducerea acestei aparaturi în chirurgia pediatrică. Există o tradiţie şi o experienţă în chirurgia adultului, dar, de acum, vom deschide acest drum şi în cazul copiilor. Se vor practica, cu acest echipament performant, intervenţii minim invazive, moderne, în acord cu practicile actuale din statele dezvoltate. Aparatura ne va permite dezvoltarea în chirurgia diagnostică, digestivă, urologică, tumorală, precum şi în cea de urgenţă. Suntem un centru medical de prestigiu, cu adresabilitate semnificativă din toată ţara, astfel încât, dotarea cu acest laparoscop modern a devenit necesară, pentru a ne menţine în rândul clinicilor importante din România”, a declarat Conf. Univ. Dr. Horea GOZAR, Şef Secţie Clinică Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW