miercuri, 27 mai, 2020
12.8 C
București

Iohannis către pensionari: „Nu vă expuneți unui risc inutil”

Klaus Iohannis a făcut un apel către pensionari într-un mesaj video transmis astăzi, rugându-i să nu se expună inutil. Președintele le-a cerut oamenilor „să avem grijă de părinții și bunicii noștri”.

Iohannis a spus că depinde de noi să depășim această criză: „Solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi. Adevărata forță a unei națiuni este capacitatea de a avea grijă unii de alții.”

Președintele a cerut responsabilitate și ca populația să nu contribuie la prelungirea inutilă a situației existente. În plus, a spus că este anormală atitudinea unor politicieni, inclusiv primari, de a câștiga capital politic în urma crizei.

Iohannis a adăugat că orice măsură care restrânge libertățile îl „mâhnește profund”, dar că înțelege cât de importante sunt aceste măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. Acesta a adăugat că vor urma măsuri mai dure dacă va fi necesar.

Președintele a adăugat că va mai urma un pachet de măsuri pentru economie. El a spus că toate resursele sunt puse la dispoziția sănătății românilor și a economiei românești.

„Eu cred în noi, românii și știu că uniți vom răzbi, așa cum am făcut-o și în trecut”, a încheiat Klaus Iohannis.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...