2.2 C
București
joi, 3 decembrie

Iohannis: „Pericolul nu a trecut”

Într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, fără prezența reprezentanților presei, așa cum ne-a obișnuit, Klaus Iohannis a declarat că „pericolul nu a trecut” și a prezentat conținutul decretului prin care starea de urgență este prelungită.

Astfel, școlile rămân închise și toate activitățile care ar avea loc în instituțiile de învățământ sunt interzise.

Guvernul se va asigura că populația va fi aprovizionată cu alimente, iar prețurile la alimente și utilități pot fi plafonate. Dacă prețurile la energie pe piețele internaționale vor scădea, acest lucru trebuie să se reflecte în facturile consumatorilor.

Pentru cei care ocupă funcții de conducere sau lucrează în sănătate pot fi demiși în această perioadă dacă nu își fac datoria. Managementul instituțiilor sanitare publice civile poate fi asigurat de specialiști MaPN.

Termenul de preaviz în cazul demisiei persoanelor din sănătate, apărare sau ordine publică se suspendă.

În justiție, activitățile se desfășoară numai în cazuri deosebite.

„Fiecare dintre noi suntem datori să punem urmărul la depășirea crizei. Cu toții vrem să trecem peste această pandemie, dar cât de repede trecem peste ea depinde fiecare dintre noi. Fac un apel la cei care cred că lucrurile nu sunt atât de grave: vă păcăliți singuri și pe cei dragi vouă”, a adăugat Iohannis.

„Vă mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru munca depusă în aceste zile. Noi toți avem nevoie de profesionalismul și dedicarea voastră”, le-a transmis Klaus Iohannis medicilor și angajaților din domeniul sanitar.

Nimic despre economie

Iohannis nu a spus nimic concret în legătură cu măsurile economice ce vor fi adoptate pentru redresarea economiei, doar a enumerat o serie de banalități despre ce se va face în acest sens.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW