Ion Caramitru și alți directori de instituții culturale, la Guvern

O delegaţie de directori din instituţii aflate în subordinea Ministerului Culturii va fi primită în cursul zilei de astăzi la Palatul Victoria de către premierul Viorica Dăncilă.

Din delegaţie vor face parte: Ion Caramitru – Manager General al Teatrului Naţional “I.L.Caragiale” din Bucuresti, Andrei Dimitriu – Director General al Filarmonicii “George Enescu”, Bianca Ionescu – Manager al Teatrului Naţional de Operetă si Musical “Ion Dacian” si Călin Dan – Manager General al Muzeului Naţional de Artă Contemporană.

Această întâlnire are loc în urma apelului lansat de mai multe instituţii de cultură din România, în urma reducerii bugetelor, fapt ce a dus la blocarea parţială a activităţii acestora, dar si la concedierea unor colaboratori. Numai în cazul Teatrului Naţional din Bucuresti, bugetul a fost scăzut cu două milioane de lei la capitolul “Bunuri si servicii”, suma capitolului bugetar “Venituri proprii” fiind mărită cu aproximativ un milion de lei.

Întâlnirea de la Palatul Victoria are loc după ce o delegaţie numeroasă de directori din instituţii de cultură le-a avut, pe 19 iunie, cu Ministrul Culturii, Daniel Breaz, dialog care nu a dus la nicio concluzie.

În cursul zilei de miercuri, mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din toată ţara au fost invitaţi la o audiere cu membrii Comisiei pentru cultură, arte si mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Duminică după-amiază, câteva sute de persoane, angajaţi ai mai multor instituţii de cultură, dar si artisti independenţi, s-au adunat într-un miting de protest în faţa Guvernului României, solicitând deblocarea posturilor si revenirea la bugete care să permită buna funcţionare a instituţiilor.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW