15 C
București
duminică, 11 aprilie

Iranul lansează noi amenințări la adresa Statelor Unite și a Israelului: “Dacă veţi face cea mai mică eroare, vă vom lovi pe amândouă”

Tensiunile în Orientul Mijlociu se sporesc odată cu împlinirea a 40 de zile de când americanii l-au anihilat pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forțelor Qurds. Cu această ocazie, comandantul Gardienilor Revoluției a avertizat Statele Unite și Israelul că vor fi lovite “la cea mai mică eroare” pe care o vor face, potrivit b1.ro.

“Dacă veţi face cea mai mică eroare, vă vom lovi pe amândouă”, a ameninţat general-maiorul Hossein Salami în cadrul ceremoniei marcând 40 de zile de la moartea influentului general iranian Qassem Soleimani, conform Reuters.

Generalul Soleimani a fost ucis pe 3 ianuarie într-un atac cu dronă desfășurat în apropiere de aeroportul din Baghdad, alături de Abu Mehdi al-Muhandis, comandantul miliţiei irakiene pro-Iran Kataeb Hezbollah, Abu Mahdi al-Muhandis.

Uciderea generalului a venit după ce iranienii au ucis un subcontractor american în urma unui atac al grupărilor paramilitare şiite proiraniene. Americanii au replicat cu un atac cu nu mai puțin de 30 de rachete în urma căruia 25 de militanți au fost uciși pe 29 ianuarie. Ulterior, miliții proiraniene au atacat ambasada SUA pe 31 decembrie 2019, ceea ce a dus la decizia lui Trump de a îl anihila pe Soleimani pe motiv că pregătea atacuri asupra mai multor ambasade americane din regiune.

Aceste tensiuni au dus și la o implicare mai mare în conflictul vechi dintre Israel și Palestina. Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat săptămâna trecută că Teheranul va sprijini grupările armate palestiniene pe măsura posibilităţilor sale, îndemnându-i pe palestinieni să se opună noului plan de pace al SUA pentru rezolvarea conflictului israeliano-palestinian.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat recent un plan care vizează crearea unui stat palestinian în condiţii stricte, dar permite Israelului să anexeze coloniile înfiinţate în Cisiordania ocupată. Liderii palestinieni au respins planul, denunţând caracterul său părtinitor faţă de Israel.

Televiziunea publică iraniană a difuzat joi un interviu cu liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, în care a evocat o relaţie strânsă cu Soleimani, subliniind rolul-cheie jucat de acesta la construirea arsenalului de rachete al grupării sale, precum şi rolul generalului iranian în operaţiunile militare din timpul războiului dintre Hezbollah şi Israel în 2006.

Fondată de Gardienii Revoluţiei din Iran în 1982, mişcarea libaneză Hezbollah este un element esenţial al alianţei militare regionale susţinute de Teheran.

Soleimani a jucat de asemenea un rol important în luptele din Irak împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (sunnită), a declarat Nasrallah, amintind că acesta le ceruse comandanţilor de operaţiuni ale Hezbollah să acţioneze împreună cu forţele de securitate irakiene împotriva Statului Islamic încă de când jihadiştii au preluat controlul asupra unor zone vaste din Irak în 2014.

Separat, Soleimani îi îndemnase pe iranieni să-l susţină pe Khamenei şi a spus că facţiunile politice ar trebui să lase la o parte divergenţele. Făcuse acest apel în testamentul său, care a fost citit de către noul comandant al forţei Quds, generalul de brigadă Esmail Ghaani, în cadrul unei ceremonii la Teheran.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Se pare ca schema bancilor (extrema dreapta) aplicata in WW2 in alianta cu extrema stinga la fel ca in WW1(ex Lenin din Elvetia si trenul sigilat de nemti , si mai ales ca timp de 2 ani garda sa personala era din ofiteri germani) nu mai poate fi aplicata pentru WW3 in actualele conditii cind au rasarit vectori care pindesc ca sa ia tot potul. Atunci se aliau tari care erau sigure de cistiguri sigure, mai ales WW2, cind Hitler, apaudat in presa engleza mai ale ca Noul Mesia, finantat de la inceput de banci, era omul care da siguranta ca Germania va pierde razboiul, mai ales prin interventii personale in marile batalii, impunind generalilor lui sa cedeze la deciziile lui de neinteles( vezi si ex Ceasca). De aici numeroasele atentate impotriva sa!!!, culmea istoricii se fac ca nu vad,, ba mai mult prefera sa blameze natia germana, mai putin pe omul lor Hitler. Poate cel mai bun ex. istoric este Romania, cind in WW2, cu toate demersurile in est si vest, nu a putut sa inceteze macelul, si mai ales fiind a 4-a tara contra nazismului, a avut de suferit cel mai mult, pentru ca prin sistemul secret de aliante intre est si vest era deja de la inceput o tara invinsa. Chamberalin l-a impins sau momit pe Hitler la macel, iar perfidul Albion, prin Churchil a finalizat opera prin Cortina sa de Fier si a cedat gratis la bolshevici pe fostele tari aliate. Hitler care a arat toata Europa, a putut sa care aurul Europei in America, unde se pare s-a si ascuns, iar ceilalti bolshevici au mai apucat si ei sa mai fure din aurul Spaniei, ca asta era scopul lor de aliati, sa fure tot. Intrebare: daca erau asa de rai de ce nu au atacat Elvetia, unde era aur destul, raspunsul este ca nu pentru asta au fost platiti (de acolo) iar micii interlopi ex. Hitleri si Lenin (ca si Ceasca al nostru), au fost angajati de mari Interlopi ca momele, ca sa fie spoleita omenirea. Aurul lui Ceasca nu-l cautau oare tot prin Elvetia??? Deci, au murit milioane de oameni degeaba, neavind nici macar sansa supravietuiri, ca la Auschvitz, scopurile fiind de dominare mondiala, gen Globalism, care oricum nu pot fi decit himere. Concluzie: Pericolul actual este ca WW3, poate fi generat de tari ( binenteles manipulate si ele) fara forta lui Hitler, precum Corea de Nord, Iran, etc… si de ce nu Israel, ca de… daca in Biblie scrie ca de acolo vine Apocalipsa…nu???, este mai usor de explicat.
    O zi buna.
    Con
    P.S. Vechea schema nu mai poate fi aplicata, pentru ca alianta cea veche nu mai este valabila, in China, actual sunt mai multi dolari decit in America, si mai ales Comunismul de acolo a inteles cu merge treba, iar poporul este neimpanat cu alogenii de toate natiile ca la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW