Italia, șocată de manifestațiile anti-certificate sanitare în ținută de deportați în lagărele naziste de exterminare

La Novare, localitate situată în nordul Italiei, au avut loc sâmbătă manifestații împotriva obligativității certificatelor de vaccinat, la care toți participanții au defilat deghizați în deportați în lagărele naziste de exterminare, cu cunoscutele costume vărgate și cu numerele matricole de prizonieri la Auschwitz. Un eveniment ce a provocat o undă de șoc în lumea politică italiană, în special în comunitatea evreilor. «Sunt imagini ce nu am gândit că le voi vedea vreodată», a declarat plină de revoltă președinta Uniunii comunităților evreieşti din Italia (UCEI), Noemi Di Segni, în ziarul «La Stampa» de luni. «Sunt imagini marcate de stupiditate și de ignoranța absolută, dar în același timp periculoase», a adăugat ea, calificând drept «inacceptabil» argumentul libertății de expresie… «Este o insultă intolerabilă».

Presa italiană a comentat pe larg evenimentul stupid de la Novare, un oraș cu aproximativ 100.000 locuitori, situat între Milano și Torino. În fruntea cortegiului, se spune în reportajele posturilor italiene de televiziune, în afara panourilor pe care era scris «Stop dictaturii», «Nu cedați», un grup de manifestanți purtau îmbrăcămintea specifică deportaților în lagărele naziste, în încercarea de a face astfel o comparație între restricțiile anti-Covid cu dictatura nazistă.

«Rușinos!»

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, s-a declarat «șocat» de aceste persoane care fac astfel de comparație. Primarul orașului Novare, Alessandro Canelli, membru al Ligii de extremă stânga condusă de Matteo Salvini, a condamnat în termeni severi o astfel de acțiune: «A compara o poziție ideologică privind un vaccin sau un certificat sanitar cu pagina cea mai tragică din istoria noastră și cu persoanele deportate, umilite, torturate și asasinate este o rușine». Cu atât mai detestabilă este această acțiune de la Novare cu cât, așa cum se știe, Italia a plătit un tribut greu pandemiei, cu peste 130.000 de morți. În actualul stadiu în Italia, aproape 83% din persoanele cu vârste peste 12 ani sunt vaccinate.


- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW