Jandarmeria a mințit în comunicarea evenimentelor din 10 august 2018

Jandarmii au mințit referitor la starea de sănătate a colegei lor rănite, pentru a justifica intervenția în forță asupra protestatarilor pașnici, arată motivarea deciziei de redeschidere a dosarului 10 august.

Astfel, deşi era cunoscută starea reală de sănătate a jandarmului Ştefania Nistor, comunicările cu privire la acest subiect, inclusiv în relaţia cu mass-media, au fost intenţionat eronate

Mai mult, DIICOT nu a audiat nicio persoană vătămată, niciun suspect și niciun martor. În plus, suspecţii nu au dat declaraţii, iar percheziţia terminalelor mobile nu a putut fi efectuată.

Incredibil, dar nu a fost efectuată nici expertiza criminalistica care sa lămurească pe deplin măsura în care elementele de muniție folosite de jandarmerie puteau fi apte a exploda și a genera astfel particule/schije supraîncălzite/fragmente/flacăra dar și măsura în care puteau provoca leziuni atât de grave participanților la protest.

Ancheta a fost redeschisă la solicitarea uneia dintre victime, Ioan Crăciuneanu, reprezentant în instanță de avocata Lucia Crăciuneanu și de avocatul Declic, Toni Decean.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW