sâmbătă, 28 martie, 2020
10 C
București

Japonia, următorul stat pe lista ofensivei diplomatice a Phenianului

Ultimul an a adus cu sine destinderea din peninsula coreeană, fapt care a generat demararea unei adevărate ofensive diplomatice de către Phenian. Japonia este totuşi marele absent al discuţiilor începute. În acest sens, Prim-ministrul nipon Shinzo Abe s-a arătat gata să se întâlnească “fără condiţii” cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, informează agerpres, citând AFP.

Considerat drept un dur în materie de politică externă, Abe şi-a înmuiat recent tonul faţă de Phenian şi a solicitat organizarea unei reuniuni cu Kim pentru a rezolva în special disputa foarte sensibilă legată de răpirile unor cetăţeni japonezi de către agenţi nord-coreeni în anii 1970 şi 1980.

„Vreau să-l întâlnesc pe preşedintele Kim Jong Un fără condiţii şi să discut sincer şi deschis cu el”, a declarat Abe într-un interviu acordat miercuri ziarului Sankei Shimbun.

„Este foarte important pentru ţara noastră să fie proactivă în gestionarea acestei probleme”, a adăugat el.

„Vom depăşi neîncrederea reciprocă între Japonia şi Coreea de Nord doar dacă mă voi întâlni direct cu Kim. Sper că el este un lider care poate lua o decizie strategică şi să se arate flexibil în privinţa a ceea ce este mai bine pentru naţiunea sa”, a precizat Shinzo Abe, conform agerpres.

Japonia este una din marile puteri care, istoric, afişează una din poziţiile cele mai ferme faţă de Coreea de Nord, Phenianul răspunzând cu tirade agresive şi chiar cu lansarea de rachete ce au survolat teritoriul nipon.

Abe a declarat că i-a cerut ajutorul președintelui Donald Trump în privința
problemei răpirilor de cetăţeni japonezi de către agenţii Phenianului, fapt admis de Coreea de Nord încă din 2002, atunci când a recunoscut răpirea a 13 japonezi în scopul de a-şi forma spionii în ce priveşte limba şi cultura japoneze.

1 COMENTARIU

  1. JAPONIA 15 Dumnezeu 15; Japonia 7/12 HRISTOS 7/12; JA.PO.NIA. JA-Jar, PO-Pom, NIA-Ani. Anii jarului de la pomul Lui Dumnezeu (2004-2070). Anii infaptuirii prin Duhul Sfant a Creationismului unic dupa Casa Raiului in care stau si din faptele mele (Lumea vazuta si nevazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva). Exemple: galaxiile spiralate create dupa simbolul Cercul si Calea Lui Buddha din litere bizantine rosii, stelele verzi fosforescente si nucleul lor luminos dupa un spot cu lumina din tavanul de rigips; cascatul lui Adam creat dupa Chivotul Legamantului sfintit etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății, testați pozitiv cu Covid-19

Într-un video difuzat vineri pe rețelele de socializare, primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, a anunțat că a...

Premiere în weekend și filme difuzate gratuit pe TIFF Unlimited

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, vine...

Scenariul în care România trece de 2.000 de cazuri de coronavirus

Dacă România va trece de 2.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, cazurile ușoare vor fi tratate...

CEO face simulări pentru a funcționa cu doar 5.000 de salariați

Complexul Energetic Oltenia face deja simulări pentru a putea funcționa cu un număr redus de salariați.

TRENDING

3 sfaturi pentru a alege haltera potrivita

Halterele sunt un echipament excelent pe care merita...