1.4 C
București
marți, 26 ianuarie

Jens Stoltenberg laudă contribuția SACEUR la securitatea euroatlantică

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat astăzi (3 mai 2019), în cadrul ceremoniei de schimbare a comandantului suprem al forțelor aliate din Europa (SACEUR) la sediul central Allied Powers Europe (SHAPE) din Mons (Belgia).

„Timp de șapte decenii, NATO a apărat și protejat modul de viață și valorile care susțin organizația precum: libertatea, democrația și statul de drept. Aceasta face ca slujba SACEUR să fie una dintre cele mai provocatoare și mai importante poziții militare din lume.”, a declarat Jens Stoltenberg, precizează nato.int.

„Cei care au deținut titlul “SACEUR” au condus Alianța noastră în timpul Războiului Rece, descurajând Uniunea Sovietică. Au oprit războaiele brutale din Balcani, au ajutat la înfrângerea Al-Qaeda în Afganistan și au răspândit libertatea și democrația în toate statele Europei.” a mai adăugat acesta.

Vorbind despre generalul Scaparrotti, domnul Stoltenberg a spus: „Conducerea și viziunea dumneavoastră s-au dovedit a fi critice pentru consolidarea Alianței noastre. (…) i ajutat la dezvoltarea Hub-ului NATO pentru Europa de Sud, sporind înțelegerea noastră și abordarea față de provocările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord”.

Generalul Wolters este cel care va prelua atât funcția de SACEUR, cât și înalta responsabilitate de a comanda forțele din cadrul Alianței, asigurând siguranța și securitatea celor 29 de state ale Alianței în fața provocărilor actuale, precum și a noilor amenințări în evoluție, conform nato.int.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW