1.1 C
București
luni, 8 martie

Joe Biden se bucură de o popularitate pe care predecesorul său nu a atins-o niciodată

Presa americană, citând ultimele sondaje, relatează că, în acest moment, Joe Biden beneficiază de o cotă de popularitate niciodată atinsă de Donald Trump în cei patru ani de mandat. Potrivit unuia dintre sondaje, realizat de Universitatea Monmoth, Joe Biden se bucură de 54% din opiniile favorabile, 30 se declară nemulțumiți și 16 sunt nedecişi. Sondajul a fost realizat în perioada 21-24 ianuarie, pe un eșantion de 809 persoane.

Alte sondaje arată că Joe Biden s-a bucurat de opinii favorabile încă din primele zile ale mandatului său: 56% conform Morning Consult, 63% conform Hill-HarrisX. O anchetă Gallup, realizată cu puţin timp înainte de învestirea lui Biden, a constatat că republicanul Trump părăsea Casa Albă cu doar 34% opinii favorabile, un minim istoric, după ce şi-a început mandatul cu 45% opinii pozitive. Comentatori ai presei americane reamintesc faptul că Donald Trump a fost primul preşedinte american care nu a cunoscut o “lună de miere”. El a beneficiat în primele luni ale mandatului său de o popularitate de 41,4%, la mare distanţă de Barack Obama (60%) sau George W. Bush (53,9%), în prima jumătate a anului în funcţiile lor.


Foto: By The White House, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99170775

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Asta s-a vazut si la inscaunarea sa ca sultan al sua, au venit mai putin de 1000 de batrani care cascau si atipeu la ciudata festivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW