Kaspersky, o companie globală de securitate cibernetică și lider în protecția la nivel endpoint, a achiziționat compania emergentă Brain4Net. Organizația a dezvoltat soluții și servicii pentru a ajuta companiile mari și furnizorii de servicii să adapteze tehnologiile moderne, cum ar fi Software-Defined Wide-Area Network (SD-WAN) și Network Functions Virtualization (NFV), la infrastructura existentă de rețea. Echipa Brain4Net se alătură companiei și va contribui la construirea strategiei puternice pe securitate de rețea a Kaspersky, precum și la Secure Access Service Edge (SASE) și la dezvoltarea ofertei XDR.
Potrivit IDC, se estimează că totalul cheltuielilor la nivel mondial pentru „întregul cloud” vor ajunge la 1,3 trilioane de dolari până în 2025. În acest context, accelerat de pandemie și de impactul acesteia asupra forței de muncă de la distanță, devine dificil pentru organizații să gestioneze și să-și protejeze infrastructurile distribuite de amenințările avansate. SD-WAN permite echipelor să depășească această provocare, oferind un management eficient și simplificând utilizarea funcțiilor de securitate pentru protecția întregii infrastructuri.
Mergând mai departe cu o ofertă Secure Access Service Edge (SASE)
O forță de muncă de la distanță, combinată cu volume mari de date și trafic între serviciile cloud publice și filialele și centrele de date, impun nevoia de acces imediat, stabil și sigur pentru utilizatori, indiferent de locația lor. Acest lucru a generat un nou concept de securitate a rețelei, numit de Gartner Secure Access Service Edge sau SASE, care reunește securitatea și conectivitatea, după cum este necesar.
Prin achiziționarea Brain4Net, Kaspersky își propune să aducă pe piață o ofertă SASE complet nouă, ca o platformă unificată, care va combina cele mai bune soluții și tehnologii de securitate Kaspersky cu capacitățile și expertiza de gestionare și control ale rețelei Brain4Net. Datorită acestei mișcări strategice, Kaspersky va putea oferi clienților săi reprezentați de companiile mari atât servicii de securitate, cât și servicii de conectivitate.
În special, viitoarea ofertă SASE a Kaspersky va include, în cele din urmă, un broker de securitate pentru acces la cloud (CASB), un gateway web securizat în cloud (SWG), o platformă de protecție a sarcinii de lucru în cloud (CWPP), managementul posturii de securitate în cloud (CSPM), acces la rețea zero trust (ZTNA), și alte servicii.
Evoluția Kaspersky XDR
Se întâmplă ca soluțiile de securitate existente să nu poată oferi o abordare holistică pentru detectarea și remedierea amenințărilor avansate. Integrarea controalelor de rețea de la terțe părți în soluțiile de clasă Extended Detection and Response (XDR) de la furnizorii de securitate la nivel endpoint nu oferă suficientă vizibilitate și capacități de investigare asupra incidentelor care au loc în mediile de tip enterprise.
Această achiziție va permite, de asemenea, Kaspersky să ducă mai departe soluțiile Extended Detection and Response (XDR). SASE aduce beneficii evidente pentru XDR, inclusiv capacitatea de a colecta telemetrie din traficul de rețea, de a opri un atac oriunde la nivelul edge sau în rețea și de a simplifica coordonarea și gestionarea grație unui singur punct de control, prin SASE.
Noua ofertă XDR bazată pe o soluție EDR nativă în cloud va oferi vizibilitate și funcționalitate avansată pentru detectarea bazată pe inteligență artificială și logica de răspuns automat la întregul nivel endpoint și în rețea. În special, Kaspersky XDR va aduce o gamă largă de scenarii de răspuns automat la incident (de la blocarea execuției unui fișier pe nivel endpoint la blocarea anumitor segmente de rețea sau a infrastructurii interne pentru anumiți utilizatori sau tipuri de utilizatori) împreună cu instrumente de segmentare a rețelei.
În plus, Kaspersky XDR se va baza pe o arhitectură de server unificată și va oferi un management centralizat dintr-o singură consolă web. Clienții vor putea controla și proteja în mod fiabil toate punctele de intrare populare pentru potențiale amenințări: rețea, trafic web, e-mail, stații de lucru, servere și mașini virtuale. Lucrând împreună, platforma XDR cu SASE va permite companiilor mari să implementeze o strategie zero trust. Pe lângă detectarea și analiza tehnologiei avansate încorporate, platforma va beneficia de o gamă largă de informații despre amenințări (TI) de vârf la nivel mondial, care sunt actualizate și validate în mod constant de experții Kaspersky.
Un ecosistem pentru securitatea corporativă
Toate aceste componente vor deveni parte integrantă a ecosistemului unic, care este viziunea Kaspersky pentru viitorul securității cibernetice corporative. Elementul central al acestui ecosistem este Kaspersky Open Single Management Platform. Aceasta va deveni o singură platformă tehnologică nativă în cloud pentru a construi Kaspersky XDR și va folosi o arhitectură independentă de model. În acest fel, platforma ar putea fi utilizată în cloud public, cloud privat sau chiar on-premises.
„Suntem încântați să ne unim forțele cu echipa talentată a Brain4Net, care a construit deja tehnologii și servicii mature de clasă mondială pentru orchestrarea și controlul rețelei. Sunt încrezător că toate cunoștințele și experiența lor, combinate cu cele mai premiate tehnologii de securitate Kaspersky și expertiza recunoscută în materie de amenințări se vor îmbina perfect cu viziunea noastră pentru securitatea corporativă, în timp ce noile oferte îi vor ajuta pe cei care răspund de securitate să accelereze detectarea, investigarea și remedierea amenințărilor, reducând timpul mediu de răspuns”, spune Andrey Efremov, Chief Business Development Officer la Kaspersky.
Max Kaminskiy, CEO și co-fondator la Brain4Net, adaugă: „Suntem încântați să ne alăturăm echipei Kaspersky. Răspândirea tehnologiei SD-WAN necesită un scenariu de afaceri puternic, de aceea colaborăm cu Kaspersky XDR. Alegerea tehnologiilor Brain4Net confirmă nivelul înalt al produselor și competențelor companiei. Împreună vom continua să facem din lume un loc mai sigur și mai confortabil.”