4 C
București
vineri, 4 decembrie

Klaus Iohannis amână instalarea Olguţei Vasilescu la Dezvoltare

În plin scandal pe tema remanierii guvernamentale, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, cănu va mai exista nicio schimbare de miniştri până la Ziua Naţională.

,,Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. PSD este deja la al treilea guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru. I-am numărat, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Aşa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniştri toată ziua, bună ziua. Eu nu sunt de acord să contribui la astfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel. În acest sens, în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Declaraţia şefului statului vine după ce, marţi, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării Regionale: ,,Avem nevoie de energia Liei Olguța Vasilescu”.

,,Am observat că nu contează ce competenţe cred eu că ar avea o persoană pentru a fi ministru. Am văzut că acest lucru e hotărât de preşedintele României, ceea ce nu mi se pare un mod corect de a proceda”, a declarat Viorica Dăncilă.

Revocarea lui Augustin Lazăr, o ,,eroare’’

În ceea ce priveşte procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr, Iohannis a spus că va studia motivarea avizului negativ al procurorilor CSM.

,,O să studiez acea motivare. Ce am înţeles până acum din ce s-a vehiculat în public sună foarte corect. Iar despre activitatea dlui procuror general am mai spus că este un procuror care îşi face treaba foarte bine, iar această propunere de revocare mi s-a părut şi mi se pare o eroare”, a declarat Klaus Iohannis.

În motivarea procurorilor CSM, se arată că în procedura de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut o evaluare personală, raportându-se în principal la declaraţiile publice ale acestuia.

„În procedura de evaluare a procurorului general al PÎCCJ, ministrul Justiţiei a procedat la o evaluare personală, în temeiul art. 54 alin 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, având ca reper criteriile prevăzute de art. 51 din acelaşi act normativ, raportându-se în principal la declaraţiile publice ale procurorului general al PÎCCJ în contextul demarării procedurii de revocare a procurorului şef al DNA şi al constatării de către Curtea Constituţională a unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României”, se arată în text.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW