joi, 20 februarie, 2020
6 C
București

Klaus Iohannis critică Guvernul şi îi îndeamnă pe tineri să intre în politică

Președintele Klaus Iohannis critică din nou Guvernul. Acesta a transmis un mesaj dur la adresa guvernării PSD pentru promisiunile neonorate „din celebrul de-acum program de guvernare, care, între timp, s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare”.

Într-un mesaj transmis în cadrul celei de-a III-a ediții a Summitului Tinerilor, eveniment care se desfăşoară în perioada 7-11 noiembrie, la Baia Mare, șeful statului i-a sfătuit pe tineri să intre în politică şi să participe ,,activ la procesul de luare a decizilor’’.

,,Ştiu că mulţi sunteţi profund dezamăgiţi de modul în care se face politică astăzi la noi. Soluţia nu este abandonul sau părăsirea ţării. Soluţia este, şi vă invit, aşa cum am făcut-o şi cu alte ocazii, să intraţi în politică, să participaţi activ la procesul de luare a deciziilor. Nu permiteţi ca viitorul să fie decis în absenţa voastră sau fără să fiţi consultaţi. Nu permiteţi ca promisiunile guvernanţilor să rămână simple pasaje într-o arhivă. Şi, dacă tot veni vorba despre promisiuni neonorate, oare cine îşi mai aduce aminte de perspectivele promiţătoare din celebrul de-acum program de guvernare, care, între timp, s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare”, se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele a subliniat că tinerii au reuşit să aducă la masa discuţiilor autorităţile publice şi să schimbe modul de a face politică în România.

,,Aţi demonstrat că se poate să aduceţi la masa discuţiilor autorităţile publice, aţi reuşit să rupeţi acest cerc închis al modului de a face politică, i-aţi făcut conştienţi de nevoile pe care le aveţi. Poate că nu toţi au răspuns prompt şi aţi întâmpinat dificultăţi în a-i convinge, dar, cu siguranţă, dacă veţi insista, politicienii îşi vor da seama că, fără să ţină cont de părerea voastră, nu se poate. Vă îndemn să aveţi curaj şi să continuaţi!”, a mai spus Klaus Iohannis.

Totodată, acesta a abordat şi subiectul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene: ,,În mai puţin de două luni, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar comunitatea europeană aşteaptă de la noi nu doar un mandat serios, dar mai ales rezultate foarte bune”.

,,Mă bazez pe implicarea voastră în această etapă. Faceţi parte din generaţia care dispune de suficient entuziasm şi creativitate pentru a putea readuce optimismul în viitorul proiectului european şi sunt sigur că, împreună, vom găsi soluţii pentru a depăşi provocările actuale cu care se confruntă atât societatea românească, cât şi Uniunea. Este un test pe care sper că îl vom trece cu succes şi, de aceea, mă aştept să aveţi o contribuţie inovativă şi constantă”, a conchis Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Calendar

Astăzi La Grand Cinema&More (15.40, 20.45, 22.30), Happy Cinema (16.30, 18.00), Cinemax Veranda (15.50,...

Primul laborator dotat cu inteligență artificială, deschis la Academia de Studii Economice din București, cu sprijinul Microsoft

Microsoft a lansat ieri primul laborator dotat cu inteligență artificială în cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE),...

Valentin Ionescu: ASF și EIOPA, exercițiu comun de evaluare a pieței asigurărilor

Directorul Direcţiei de Strategie și Stabilitate Financiară în cadrul ASF, domnul Valentin Ionescu, a declarat: ”Având în vedere evoluțiile pe piața asigurărilor și timpul trecut...

TRENDING

Unde mergem

Astăzi. La Opera Naţională Bucureşti, (Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72,...