Klaus Iohannis, noi critici pentru Guvern: Este inadmisibil ca distanța dintre București și Iași să fie străbătută cu trenul în aproximativ șase ore și jumătate

Președintele Klaus Iohannis a criticat luni, la Iași, Guvernul pentru lipsa infrastructurii care să lege Iașiul de restul țării.

Prezent la festivitatea de deschidere a anului universitar la Iaşi, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, șeful statului a declarat că este inadmisibil ca distanța dintre București și Iași să fie străbătută cu trenul într-un interval de timp mai mare decât în urmă cu 20 de ani, potrivit b1.ro.

”Dincolo de educație, pentru a-și valorifica întregul său potențial, Iașiul are mare nevoie și de infrastructura care să îl transforme într-un important oraș european. O autostradă care să lege Moldova de restul țării și de rețeaua paneuropeană de autostrăzi este de aceea absolut necesară. Neglijarea infrastructurii deja existente trebuie să înceteze. Este inadmisibil ca distanța dintre București și Iași să fie străbătută cu trenul în aproximativ șase ore și jumătate, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani. Toate aceste elemente: predictibilitate legislativă, o viziune coerentă și de lungă durată în educație și în cercetare și investiții susținute pentru acoperirea deficitului de infrastructură pot contribui decisiv la recâștigarea de către Iași a rolului său istoric de capitală regională și pol european de dezvoltare. O asemenea evoluție nu poate fi imaginată fără contribuția dumneavostră, profesorii, studenții și cercetătorii ieșeni care astăzi vă pregătiți de un nou an de activitate”, a spus Klaus Iohannis în discursul susținut la Iași.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW