Klaus Iohannis, reacție din Germania la tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: „O mare nenorocire a avut loc în România”

George Lupu (b1tv.ro)

Aflat în Germania, Klaus Iohannis a reacționat vineri la tragedia care a avut loc la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța,în timpul participării la evenimentul „Forumul European Carol cel Mare”. Acesta a spus celor prezenți la eveniment că în România a vut loc „o mare nenorocire” și i-a îndemnat pe participanți să țină împreună un moment de reculegere:

„Astăzi a avut loc o mare nenorocire în România, într-un spital din Constanța, un incendiu. Din păcate au murit 7 pacienți. Vă  rog frumos, împreună cu mine să păstrăm un moment de reculegere”,a  declarat Klaus Iohannis înaintea discursului său.

Acesta a vorbit ulterior despre provocările UE în contextul pandemiei de COVID-19:

„Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru UE. Pandemia a provocat o criză care a afectat nu doar Europa, ci întreaga lume. Mai mult decât alte crize din ultimul deceniu, pandemia ne-a forțat să căutăm soluții rapide. În ciuda dificultăților de la început, acestea au fost găsite într-un timp foarte scurt. Am reușit să luăm măsuri rapide pentru a reveni cât mai curând posibil la viața obișnuită. Este deosebit de important să revenim la normalitate, integrând lecțiile învățate în viața noastră de zi cu zi. Pandemia a arătat cât de importantă este recuperarea strânsă inclusiv în domeniile de competență ale statelor”.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW